Sport Centar

Kulelija uoči bh. derbija u Drugoj ABA ligi: Možemo slaviti protiv Zrinjskog

U okviru četvrtog kola 2. ABA lige košarkaši Sparsa dočekat će Zrinjski u bosanskohercegovačkom derbiju ovog takmičenja.

Kulelija uoči bh. derbija u Drugoj ABA ligi: Možemo slaviti protiv Zrinjskog

U okviru četvrtog kola 2. ABA lige košarkaši Sparsa dočekat će Zrinjski u bosanskohercegovačkom derbiju ovog takmičenja.

U najavi ovog susreta predstavnicima medija obratili su se Bilal Kulelija i Nemanja Protić.

“Ovo je naša četvrta utakmica i izuzetno smo zadovoljni sa protekle tri utakmice. Naravno da smo priželjkivali pobjede na domaćem terenu. Nama Zrinjski izuzetno poznat tim, s njima smo igrali prošle godine majstoricu u Mostaru i iznenadili ih. Imali smo priliku kući da odemo u finale sa Igokeom, ali desilo se šta se desilo. Imaju omjer 0-3, ali to nije omjer kvaliteta ostalih ekipa. Izgubili su nesretno i dolaze jako motivisani na ovu utakmicu. Mi smo motivisani pogotovo što smo dobro odigrali prošlu utakmicu na gostujućem terenu. MVP prošlog kola bio je naš igrač Protić. Imamo dobru atmosferu i priželjkujemo pobjedu”, rekao je Bilal Kulelija, pomoćni trener našeg kluba i dodao:

“Mi možemo možda i zahvaliti Zrinjskom na utakmici na Memorijalnom turniru Sabit Hadžić jer smo se probudili nakon te utakmice. Odigrali smo protiv Borca dosta dobro, ekipe koja nije imala poraza u regularnom dijelu prošle godine na svom parketu. Ta nas je utakmica resetovala i počeli smo dobro igrati, s druge strane jeste poznat protivnik i tada nisu bili kompletni, ali su jako dobro odigrali. Smajlagić, Todorović, Ramljak i Sokolović, jako dobar tim. Nadamo se pobjedi i znamo recept za njih. Dobili smo ih prošle godine u Mostaru, vidjet ćemo ove godine”.

Na pitanje šta se to promijenilo u odnosu na utakmicu na predsezonskom turniru, Kulelija je istakao da je jedini razlog njegova ekipa.

“Ja mislim da smo mi ključna stvar. Dogovor nije bio ispoštovan. Oni su poslije toga pojačani, dobili su Smajlagića, Šukala, oni su nas jednostavno ubacili u svoj ritam. Mislim da je do nas, mada ni oni nisu bili zadovoljni igrom. Ne znam kad je Spars postigao 50 poena, a ta jeste. Jedini razlog smo mi, a ne Zrinjski”, rekao je Bilal Kulelija.

“U utakmici protiv Zrinjskog neće nastupati Mazalin zbog povrede. – Lovro Mazalin ni u ovoj utakmici neće igrati, ima istegnuće lista, tako da treba mirovati. Udarac je dobio na treningu i preventive radi neće konkurisati za ovaj meč”, zaključio je Kulelija.

Nemanja Protić, u prošlom kolu 2. ABA lige izabran je za MVP-a kola.

“Najbitnije je da smo slavili na Cetinju jer smo dobili samopouzdanje pred ovu utakmicu. Ne zavaravamo se njihovim omjerom. Mi imamo veliki motiv da igramo protiv njih jer su nas pobijedili na predsezonskom turniru. Ostali su nam veliki dužnici, spremni smo, znamo šta da očekujemo od njih. Dosta su uigrana ekipa, ali naša glavna snaga je odbrana koja je bila konstantna tokom tri kola. Ako budemo fokusirani tokom svih 40 minuta, imamo jako dobre šanse da pobijedimo utakmicu”, rekao je Nemanja Protić.

hkkzrinjskiokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI