Sport Centar

KSC Ilidža u budućnosti će nositi ime Sabita Hadžića

Dvorana Kulturno-sportskog centra Ilidža u budućnosti će nositi ime "Sabit Hadžić", odluka je to koju su vijećnici Općinskog vijeća Općine Ilidža usvojili jednoglasno, piše Faktor.ba.

KSC Ilidža u budućnosti će nositi ime Sabita Hadžića

Dvorana Kulturno-sportskog centra Ilidža u budućnosti će nositi ime “Sabit Hadžić”, odluka je to koju su vijećnici Općinskog vijeća Općine Ilidža usvojili jednoglasno, piše Faktor.ba.

Osim imena dvorane rahmetli Sabit Hadžić bi na u narednom periodu na Ilidži trebao dobiti ulicu, ali i košarkaški turnir.

Iako je Ilidža iznjedrila veliki broj uspješnih sportista, Hadžićeva sportska ostvarenja su bez konkurencije, ne samo na Ilidži nego i na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Osim što je s Bosnom osvojio titulu prvaka bivše Jugoslavije, rahmetli Sabe je bio i član ekipe Studenata koja je ostvarila historijski uspjeh bh. košarke kada su u Grenobleu 1979. godine osvojili titulu prvaka Evrope, prvu koju je osvojila jedna ekipa s prostora bivše države.

Uz to Hadžić se sa repezentacijom SFR Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Los Angelesu okitio s bronzanom medaljom, a kao selektor košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo je na četiri Evropska prvenstva.

Iako je prvobitno postojala ideja da Sportski centar u njegovoj rodnoj Hrasnici ponese Sabetovo ime, na kraju je napravljena, slobodno možemo reći, ona ispravnija odluka. Dvorana u kojoj je Sabe branio boje Bosne protiv velike Barcelone nosit će ime ovog velikana naše košarke i bh. sporta.

Sabit Hadžić je preminuo 3. marta ove godine u turskoj Antaliji od posljedica moždanog udara.

ksc ilidzasabit hadzic
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Nektije vinči Rahmet slavni naš Sebe!!!!!
Počivaj u miru !!!
Bravo za odlikovanje i ovaj precizni gest 👍👍

⚜👊⚜

wpDiscuz