Sport Centar

Kreće operacija “Belgija”: Sutra počinje okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Operacija "Belgija" zvanično kreće sutra, kada počinje okupljanje košarkaške reprezentacije BiH u Sarajevu za vjerovatno najvažniju utakmicu našeg tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Kreće operacija “Belgija”: Sutra počinje okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Operacija “Belgija” zvanično kreće sutra, kada počinje okupljanje košarkaške reprezentacije BiH u Sarajevu za vjerovatno najvažniju utakmicu našeg tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Podsjećamo, utakmicu protiv Matta Lojeskog i društva u 3. kolu kvalifikacija Zmajevi igraju u petak navečer (20 sati) u dvorani “Mirza Delibašić”, a dva dana kasnije protiv Rusije u Permu. Ukoliko bi slavili protiv Belgijanaca, bio bi to ogroman korak prema drugom krugu kvalifikacija za Mundobasket… Tri od četiri ekipe iz grupe E idu u narednu rundu takmičenja, a teško je vjerovati da bi Belgija, ukoliko izgubi u Skenderiji, dobila preostale tri utakmice i preskočila BiH.

U ovom ciklusu selektor BiH Duško Vujošević računa na sljedeće igrače: Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Hamburg Towers), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Milan Milošević (Promitheas Patra), Nedim Buza (Oostende), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Miralem Halilović (Orleans), Andrija Stipanović (Cedevita) i Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

U odnosu na spisak košarkaša koji su bili pozvani u prvom ciklusu (protiv Rusije i Francuske u novembru prošle godine), nova imena su Miralem Halilović i Nedim Buza, dok nedostaju Partizanov Obrad Tomić (povrijeđen) i Slobodin Nedžad Muratović.

Okupljanje počinje sutra u 14 sati, očekuje se dolazak petorice igrača, a naknadno, tokom večeri i ponedjeljka ujutro, svih ostalih članova reprezentacije BiH.

dusko vujosevickosarkaska reprezentacija belgijekosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI