Sport Centar

Krčmarević: Bit će mnogo besanih noći, ali ja volim pritisak, uživam u njemu

Slobodan Krčmarević danas je u klupskim prostorijama predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Željezničar.

Krčmarević: Bit će mnogo besanih noći, ali ja volim pritisak, uživam u njemu

Slobodan Krčmarević danas je u klupskim prostorijama predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Željezničar.

U prvom zvaničnom obraćanju predstavnicima medija u BiH srbijhanski stručnjak je istakao:

“Prije svega bih se zahvalio predsjedniku Misimoviću i ljudima iz uprave kluba na ukazanom povjerenju. Ovo za mene predstavlja veliku čat i priznanje, ali i veliku odgovornost. Veličina kluba me privukla da dođem u Sarajevo… Nisam imao veliku dilemu, kao neko ko dolazi iz fudbala bivše Jugoslavije. Služio sam vojni rok 1984. godine u Sarajevu, kada je ovdašnji fudbal bio na vrhuncu – Sarajevo je bilo prvak, a Željo imao fantastičnu sezonu u Evropi… Ispada, dakle, da ništa nije slučajno u životu. Znam da je jedan i jedini cilj ovog kluba osvajanje titule, na koju se čeka 2013. godine. Ja se nadam da ću ga ostvariti”, kazao je Krčmarević.

Na pitanje koliko je upoznat sa igračkim kadrom, novi trener Željezničara je istakao:

“Pa, nisam imao puno vremena, sedam dana. Ali maksimalno sam ga iskoristio. Malo sam spavao i mislim da će biti mnogo besanih noći. Ali, ja to volim, ja to živim. Taj pritisak, uživam u njemu. Svaki igrački kadar se mijenja. I sad u Realau, nakon Zidanea, neki igrači će otići, neki će doći. Mislim da bi bilo degutantno da ja sada pričam o igračima, ali mislim da Željo ima jako dobre igrače. Ne brinite, već sam se raspitao o njima, imam ovdje jako puno prijatelja. Ne vjerujem da ćemo puno mijenjati. Mnogo ovisi, recimo, tome da li će Graovac otići, kao i još neki igrači, ali sigurno je da nećemo nagomilavati fudbalere. Dobar je omladinski pogon, gledao sam juniore protiv Fenerbahcea na Zlatiboru. Ali treba biti i svjestan da se prvenstvo ne osvaja sa golobradim mladićima”.

O stilu igre koju će preferirati, Krčmarević kaže:

“Željo je prepoznatljiv po tome što dominira i igra napadački. Mislim da je Željo najjači na tim veznim pozicijama. Vidim da je ustaljena u formaciji u Bosni 4-2-3-1, ali mislim da to nećemo igrati, no opet ne mogu reći šta ćemo igrati. Preferiram sa neka dva sistema”.

fkzeljeznicarslobodan krcmarevic
KOMENTARI

KOMENTARI