Sport Centar

Kovačević za SC: Do utakmice sa Rusima sve će biti riješeno, ispunit ćemo uslove

Košarkaška reprezentacija BiH idućeg mjeseca starta sa nastupima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kovačević za SC: Do utakmice sa Rusima sve će biti riješeno, ispunit ćemo uslove

Selektor BiH Duško Vujošević prošle sedmice je objavio širi spisak od 24 igrača na koje računa u prva dva susreta kvalfikacija, protiv Rusije 24. novembra u Sarajevu, odnosno na gostovanju protiv Francuske tri dana kasnije.

Iako je u saopštenju Košarkaškog saveza BiH naglašeno da to nije konačna lista reprezentativaca i da će možda još neko ime biti naknadno dodano, ta opcija je ipak malo vjerovatna.

“Selektor najbolje zna da li će biti nekih promjena. Što se tiče eventualnog angažmana nekog naturalizovanog stranca, ne vjerujem da će se to desiti, barem ne za ove novembarske utakmice. Trenutno smo u potrazi za Amerikancem koji bi mogao odgovoriti potrebama naše reprezentacije, razmatramo neke opcije, ali zasad nema ništa konkretno po tom pitanju”, kaže za SCsport.ba Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije BiH.

Otkriva da je okupljanje reprezentativaca planirano 19. novembra, dakle pet dana prije utakmice sa Rusima. Do prije nekoliko dana bilo je upitno da li će se taj meč igrati u Skenderiji, s obzirom da je FIBA podigla kriterije i da je menadžment sarajevske dvorane dobio zadatak da ukloni određene nedostatke.

“Mogu potvrditi da će se utakmica igrati u dvorani “Mirza Delibašić”, sve će biti spremno do susreta sa Rusijom. U stalnom smo kontaktu sa odgovornima iz KSC Skenderija, siguran sam da neće biti problema. Ostalo je još par sitnica da se riješi i uveliko se radi na tome”, ističe Kovačević.

dusko vujosevicsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI