Sport Centar

Kovačević: Nije istina da smo imenovali selektora, dva su ozbiljna kandidata

Poslije povlačenja sa klupe košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića, privremeno je "uskočio" Jasmin Repeša i vodio Zmajeve na utakmicama protiv Finske i Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Kovačević: Nije istina da smo imenovali selektora, dva su ozbiljna kandidata

Poslije povlačenja sa klupe košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića, privremeno je “uskočio” Jasmin Repeša i vodio Zmajeve na utakmicama protiv Finske i Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Nakon što je na funkciju predsjednika Košarkaškog saveza BiH imenovan Mirza Teletović i novo rukovodstvo zajedno sa generalnim sekretarom Amerom Čolanom, u pojedinim medijima pojavila se vijest da su Zmajevi dobili i novog selektora. Preciznije, Denisa Bajramovića, aktuelnog trenera sarajevske Bosne Royal.

Međutim, direktor bh. selekcije Siniša Kovačević u izjavi za Mondo.ba demantovao je tu informaciju.

“Bajramović jeste jedan od dvojice najozbiljnijih kandidata za Repešinog nasljednika. Drugi kandidat je Vedran Bosnić i nije istina da je danas donesena odluka. Nju će donijeti rukovodstvo Saveza do 25. novembra kada treba da započnu pripreme reprezentacije za nastavak kvalifikacija za Mundobasket”, rekao je Kovačević i time praktično “otpisao” nekadašnjeg stratega Igokee Dragana Bajića, koji se u medijima također spominjao kao potencijalni selektor Zmajeva.

denis bajramovicjasmin repesakosarkaski savez bihsinisa kovacevicvedran bosnic
KOMENTARI

KOMENTARI