Sport Centar

Kovačević ne želi komentarisati situaciju s Nurkićem, papirologija za Wilbekina u završnoj fazi

Sami krojimo sudbinu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. Velike su šanse ako savladamo Belgiju da prođemo u naredni krug, kaže direktor muških reprezentativnih selekcija BiH Siniša Kovačević.

Kovačević ne želi komentarisati situaciju s Nurkićem, papirologija za Wilbekina u završnoj fazi

Uprkos velikim finansijakim problemima u kojima se nalazi Košarkaški savez BiH, veliki broj selekcija je u ovoj godini nastupao na velikim takmičenjima. Jedan od onih koji je bio direktno uključen u sve akcije muških reprezentacija je upravo Kovačević, nekadašnji reprezentativac BiH. U kratkom rezimeu godine na izmaku je naglasio da je poprilično zadovoljan učinkom većine selekcija.

“Upravni odbor nekako pronalazi sredstva i on je najzaslužniji zašto ni seniorima, ali i mlađim selekcijama ne nedostaje ništa tokom priprema. Uspijevamo održati taj neki nivo, istina bilo je nekih sitnih propusta poput putovanja u Makedoniju, ali generalno možemo biti zadovoljni, posebno uslovima za mlađe kategorije kojima apsulutno ništa ne nedostaje”, kazao je Kovačević za Nezavisne.

Potom se osvrnuo i na rezultate u 2017. godini. Posebno je istakao zadovoljstvo nastupima seniorske reprezentacije.

“Lično sam zadovoljan. Mislim da smo sa sjajnim selektorom Duškom Vujoševićem izvukli maksimum sa šarenim sastavom u pretkvalifikacijama. Takođee, kvalifikacije smo počeli rezultatski dobro, pobjedom protiv velike Rusije. Slijedi nam duel protiv ozbiljnog protivnika kao što je Belgija i ukoliko dođemo do trijumfa, na dobrom smo putu. Naš cilj, kako smo i ranije pričali, jeste pravljenje ekipe za kvalifikacije za Eurobasket 2021. godine”, ističe dugogodišnji reprezentativac BiH.

On je dodao da bi bh. tim u februaru trebao biti jači za Amerikanca i člana Darussafake, Scottieja Wilbekina.

“Papirologija je u završnoj fazi. Mi se nadamo da će se sve riješiti do nastavka kvalifikacija. Radi se o sjajnom igraču, a čuli smo i da je dobar momak. On će nam biti od velike pomoći kada se zna da smo poprilično deficitarni na toj poziciji”, smatra Kovačević, koji nije želio komenirati situaciju sa Jusufom Nurkićem, s obzirom na to da mu se košarkaš Portlanda, kao ni selektoru, ne javlja već duži period na pozive.

Osim seniora i mlađe selekcije su ostvarivale solidne rezultate. Jedino su podbacili kadeti (U-16).

“U-18 selekcija je napravila dobar rezultat ulaskom među osam najboljih. Znamo da je to generacija koja je prije dvije godine bila prvak Evrope, a koja je sada bila u promijenjenom sastavu. Mislim da je selektor Boris Džidić obavio dobar posao kada se zna da nije mogao računati na Džananu Musu i druge bitne igrače. Kadetska reprezentcija je ostvarila potpuni neuspjeh osvajanjem 12. mjesta u B diviziji. Za mene je najveći žal to što nismo uspjeli okupiti U-14 reprezentaciju, jer to su djeca koja već sada treba da grade karijeru”, zaključio je Kovačević.

jusuf nurkickosarkaska reprezentacija bihscottie wilbekinsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Jade Platt
Gost

Izrađujem više od 19 tisuća dolara mjesečno koji rade skraćeno radno vrijeme. Čujem kako čuju druge ljude da mi kažu koliko novaca mogu zaraditi na mreži pa sam odlučio pogledati u nju. Pa, sve je to točno i potpuno mi je promijenilo život.

To je ono što radim … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

Konak vila
Gost

Upravni odbor nekako pronalazi sredstva i on je najzaslužniji zašto ni seniorima, ali i mlađim selekcijama ne nedostaje ništa tokom priprema. Ovakvu rečenicu nikad nisam čuo od Haruna Mahmutovića. Njegove su uvijek bile, nemamo para, nećemo moći ići na prvenstvo, loša situacija….

wpDiscuz