Sport Centar

Kovačević: Gordić i Musa nam se ne javljaju, Kikanović sutra dolazi u Tuzlu

Košarkaška reprezentacija BiH odradila je jutros još jedan trening u Mejdanu pred utakmicu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Francuske.

Kovačević: Gordić i Musa nam se ne javljaju, Kikanović sutra dolazi u Tuzlu

Košarkaška reprezentacija BiH odradila je jutros još jedan trening u Mejdanu pred utakmicu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Francuske.

Trenutno selektor Duško Vujošević raspolaže sa ovim igračkim kadrom: Atić, Vrabac, Gegić, Lazić, Rikić, Lončar, Alibegović, Talić, Muratović, Durmo, Hasandić, Kamenjaš, Bašić, Rikalo.

Odranije je poznato da protiv Francuske u petak, odnosno u Belgiji tri dana kasnije, zbog povreda neće nastupiti Andrija Stipanović, Milan Milošević i Miralem Halilović, što je svakako ozbiljan udarac za Zmajeve.

“Stipanović je pod injekcijama odigrao završnicu hrvatskog prvenstva, praktično se i ranije znalo da neće biti sposoban podnijeti dodatne napore i rizikovati pogoršanje. Minja Milošević je dolazio ovdje, naši ljekari su ga pregledali, njegova povreda je također evidentna”, govori direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

Dolazak kapitena Elmedina Kikanovića očekuje se sutra. On je sinoć odigrao posljednju utakmicu finala francuskog prvenstva, uredno se javio stručnom štabu Zmajeva i kazao kada stiže u Tuzlu. Međutim, s Nemanjom Gordićem i Džananom Musom, iz nepoznatog razloga, izgubljen je kontakt.

“Dogovor je bio da dođu 24. ili 25. juna. Danas je 25. juni. Oni nam se ne javljaju, mi ih svakako i dalje očekujemo. Zašto se ne javljaju, morate njih pitati. Ako mene lično pitate, kad neko kasni, treba to javiti”, govori Kovačević.

Do srijede, kada je zakazana press-konferencija Košarkaškog saveza BiH, trebalo bi se i definitivno znati brojno stanje u reprezentaciji, odnosno koji su tačno igrači na raspolaganju Vujoševiću.

Što se tiče Francuza, oni u Tuzlu dolaze dan prije utakmice, u četvrtak. Na samom susretu očekuje se da Mejdan bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Spektakl je zagarantovan, s obzirom da Trikolori dolaze u najjačem sastavu, sa NBA zvijezdama Gobertom, Batumom, Fournierom…

Našoj selekciji potrebna je pobjeda u jednoj od dvije predstojeće utakmice za plasman u drugu fazu kvalifikacija za SP ili da Rusija u petak savlada Belgiju na gostovanju,

dzanan musaelmedin kikanovickosarkaska reprezentacija bihnemanja gordicsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI