Sport Centar

Kovačević: Adams je izrazio želju da igra za BiH, on može biti dugoročno rješenje

Kao što je odnedavno poznato, bek Josh Adams je veoma blizu da postane član košarkaških Zmajeva.

Kovačević: Adams je izrazio želju da igra za BiH, on može biti dugoročno rješenje

Kao što je odnedavno poznato, bek Josh Adams je veoma blizu da postane član košarkaških Zmajeva.

Amerikanac je ovu sezonu počeo u Efesu, da bi u januaru pojačao Besiktas.

“Pregovaramo sa njim. On je izrazio želju da igra za BiH, stručni štab na čelu sa selektorom Vujoševićem je njega prepoznao kao najbolje rješenje za nas od igrača koji su bili u opticaju”, kazao je u razgovoru za Mondo direktor košarkaške reprezentacije BiH, Siniša Kovačević.

“Naravno, tu nema garancija dok se sve papirološki ne završi. To je malo duži proces, tako je bilo i sa Wilbekinom koji je bio jako nekorektan. Oni su bili u Sarajevu, dogovorili smo se i ušli u proceduru. I tada smo znali da on ima ponudu Turske, ali je on nama rekao da će igrati za BiH. Vidjećemo šta će biti sa Adamsom”.

Predstavnici Košarkaškog saveza BiH su se, poučeni iskustvom sa Scottiejem Wilbekinom, dobro raspitali o karakteru i ljudskim kvalitetima Amerikanca, jer stranci igraju iz svog ličnog interesa, odnosno, treba im pasoš da postanu domaći igrači u evropskim klubovima.

“Razgovarali smo sa ljudima koji ga poznaju i koji su direktno radili sa njim i svi su nam rekli da je dobar momak, što nam je važno zbog dobre atmosfere u reprezentaciji. Sve informacije koje imamo su pozitivne, kako igračke tako i ljudske. Također je bitno naglasiti da on ima samo 24 godine što nam je ‘plus’ jer može biti dugoročno rješenje. Sada to sve ide preko njegovog agenta koji bi trebalo da to završi”, zaključio je Siniša Kovačević.

Adams je u NCAA ligi igrao za Wyoming, dok je u NBA ljetnoj ligi nosio dres Dallas Mavericksa, a prije dvije godine je “imao” ugovor sa Denverom, ali zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je doživio povrede vrata i ekstremiteta, nikada nije zaigrao za Nuggetse.

josh adamskosarkaska reprezentacija bihsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI