Sport Centar

Košarkaški reprezentativci BiH otvorili obnovljeno igralište na Ciglanama

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u košarci Amar Gegić i Adin Vrabac u petak su otvorili obnovljeno basket igralište u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama.

Košarkaški reprezentativci BiH otvorili obnovljeno igralište na Ciglanama

Novo igralište obnovili su zaljubljenici u košarku iz Udruženja „Jesi li za basket?“, koji u suradnji sa Općinom Centar realiziraju istoimeni projekt koji ima za cilj obnovu svih košarkaških terena na Centru kako bi taj sport postao što više popularan među omladinom, priopećno je iz Općine Centar.

Predsjednik Udruženja Zlatko Moratić Šećer prilikom predaje terena za basket mladima na korištenje u svom obraćanju prisutnima je osim riječi zahvale za Općinu Centar također kazao da je obnovu terena pomogla i firma Capitalia, koju vodi veliki zaljubljenik u košarku Nedim Haverić.

U ime načelnika Općine Centar prisutnima se obratio savjetnik Osmo Babić koji je kazao da je općinskom načelniku i Vijeću Općine Centar jako drago što učestvuju u realizaciji ovakvih projekata s udruženjem koje ima cilj da naša djeca odrastaju baveći se sportom.

– Općina Centar ima u planu da na području svih mjesnih zajednica kroz ovaj projekt obnovi terene za košarku, dodao je Babić.

Amar Gegić, reprezentativac BiH u košarci i igrač minhenskog Bayerna, kazao je da je prijatno iznenađen projektom kojeg je pokrenulo spomenuto udruženje i Općina Centar i da Sarajevu treba što više sportskih terena kako bi na njima stasale neke nove generacija naših mladih košarkaša.

Otvaranju obnovljenog igrališta je osim vijećnika Općinskog vijeća Centar Igora Stojanovića i Denisa Challengera također prisustvovao i proslavljeni bosanskohercegovački fotograf Tarih Samarah, koji je i financijski pomogao obnovu ovog terena.

Prošle subote je u okviru projekta „Jesi li za basket?“ u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin dvoru, također, otvoreno obnovljeno košarkaško igralište, dok je u narednom periodu u planu obnova još dva košarkaška igrališta na Breki u ulicama Jovana Bijelića i Himze Polovine.

adin vrabacamar gegicciglane
KOMENTARI

KOMENTARI