Sport Centar

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Finsku, Repeša u Sarajevu ostavio dva igrača

Košarkaška reprezentacija BiH jutros je poletjela sa aerodroma u Sarajevu. Konačna destinacija - Finska, grad Espo.

Košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Finsku, Repeša u Sarajevu ostavio dva igrača

Košarkaška reprezentacija BiH jutros je poletjela sa aerodroma u Sarajevu. Konačna destinacija – Finska, grad Espo.

Za dva dana Zmajevi će igrati utakmicu 1. kola drugog kruga kvalifikacija protiv domaće selekcije koju će predvoditi jedan od najboljih evropskih bekova i novi član Bayerna, Petteri Koponen.

Selektor Jasmin Repeša u glavnom gradu BiH ostavio je dva košarkaša, Adija Zahiragić i Emira Sulejmanovića, koji se žalio na povredu. Put sjevera su krenuli Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Džanan Musa, Milan Milošević, Jusuf Nurkić, Andrija Stipanović, Almir Hasadnić, Amar Alibegović, Kenan Kamenjaš i Amar Gegić.

Ekipi će se danas u Finskoj pridružiti i kapiten Elmedin Kikanović koji je, u dogovoru sa Repešom, odlučio direktno iz Francuske putovati na mjesto susreta sa ostatkom tima.

Reprezentacija BiH je dva dana prije utakmice krenula na insistiranje selektora, koji je želio da se Zmajevi što bolje adaptiraju na ambijent. Sigurno je da ih očekuje vatrena atmosfera, što je možda paradoksalno kada pričamo o hladnim Skandinavcima, ali poznato je da finska košarkaška selekcija uživa veliku podršku takozvanog “Vučijeg pakta”, vrlo bučne navijačke grupe.

Susret se igra u 18 sati, u četvrtak, uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub 1.

jasmin repesakosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI