Sport Centar

Košarkašice krenule s pripremama za prvi ciklus kvalifikacija za EP

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u glavnom gradu BiH, a ovog vikenda će započeti takmičenje u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Košarkašice krenule s pripremama za prvi ciklus kvalifikacija za EP

Selektoru Goranu Loji na raspolaganje su se stavile sve igračice sa spiska, a naknadno se očekuje dolazak Lynete Kizer.

Danas ćemo obaviti prvi trening i vjerujem da ćemo spremni dočekati susret sa Slovačkom u subotu. Na otvaranju kvalifikacija naspram sebe ćemo imati respektabilnog protivnika, koji je na proteklom Evropskom prvenstvu zauzeo osmo mjesto. Ipak, mislim da i reprezentacija Bosne i Hercegovine posjeduje dovoljno kvaliteta da se možemo dostojno suprotstaviti Slovakinjama u Skenderiji – rekao je Lojo.

Dodao je da se BiH nalazi u nezgodnoj grupi i ne želi prejudicirati s prognozama.

Slovakinje su osma selekcija u Evropi, Crna Gora je učestvovala na Eurobasketu, a nas tamo nije bilo od 1999. godine. Vjerujem i nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje i dobar rad vratiti Bosnu i Hercegovinu tamo gdje joj i jeste mjesto, na evropsko prvenstvo – naveo je Lojo.

Bosna i Hercegovina će u prvom ciklusu kvalifikacija odigrati dvije utakmice, 11. novembra u Skenderiji protiv selekcije Slovačke i 15. novembra u Podgorici protiv Crne Gore, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

ksbihzenska kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI