Sport Centar

Košarkaši bh. kluba u štrajku: Ako u rukovodstvu ne mogu ispuniti naše uslove, neka podnesu ostavke

Previranja u Košarkaškom klubu Borac se nastavljaju, a poslije dve suprotstavljene struje u klubu reagovali su igrači, i to štrajkom.

Košarkaši bh. kluba u štrajku: Ako u rukovodstvu ne mogu ispuniti naše uslove, neka podnesu ostavke

Previranja u Košarkaškom klubu Borac se nastavljaju, a poslije otvorenog sukoba dvije suprotstavljene struje u klubu, reagovali su igrači, i to štrajkom.

Igrači banjalučkog tima poručili su da neće igrati utakmicu protiv Varde ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, te da će biti sramota ako se na istu pošalju juniori, što bi „bilo poniženje za klub, ali i grad sa 200.000 stanovnika“.

U svom saopštenju košarkaši Borca su poručili:

„Kao igrači iznosimo svoje stavove u tezama i zahtjevamo:

  • Pomirenje i kompromisno rješenje nastalih problema unutar Kluba
  • Izmjenu Statuta na način da budući Statut jasno i glasno kaže da igrači imaju svog predstavnika u radu Skupštine Kluba, iz razloga što smo do sada izigrani i ispostavilo se da nemamo svog predstavnika, iako smo smatrali da imamo i tako namim je prezentovano
  • Da od 9 članova Skupštine 4 čine predstavnika Sponzora, 4 predstavnika osnivača i 1 predstavnik igrača
  • Da dobijemo javno obrazloženje od predsjednika Skupštine Vladana Ristića zašto nije održana Skupština u terminu u kojem su svi članovi Skupštine potvrdili svoj dolazak (petak 16.03.) i on lično garantovao da će biti održana
  • Da se uvaži naša molba, odnosno da se naši zahtjevi uvaže što prije da bi se sezona mogla u miru završiti.

Pozivamo sve članove Skupštine Kluba koji nisu spremni da usvoje naše zahtjeve da istupe iz Kluba i da daju neopozivu ostavku, što bi trebalo da bude njihova moralna dužnost”, istakli su igrači KK Borac na kraju svog saopštenja.

Borac se trenutno nalazi na trećem mjestu Prve lige RS, sa solidnim šansama da se plasira u najviši rang bh. klupske košarke.

kkborac
KOMENTARI

KOMENTARI