Sport Centar

Košarka se vraća u glavni grad BiH: Znamo šta znači ime Bosna, ne samo Sarajevu, već cijelom regionu

Košarka se vraća u glavni grad BiH: Znamo šta znači ime Bosna, ne samo Sarajevu, već cijelom regionu

„Mi smo imali veliku želju da završni turnir bude organizovan u Sarajevu i da našim navijačima nakon mnogo godina pružimo priliku da uživaju u vrhunskoj košarci. Naša ekipa je vodeća u prvenstvu, a sada će nakon 5 godina biti i učesnik finalnog turnira Kup-a BiH što zaista smatramo još jednim korakom ka ozdravljenju kluba“,rekao je direktor kluba gosp. Damir Krupalija.

U ponedeljak su izvučeni i parovi polufinalnih susreta, a prva utakmica će biti odigrana u subotu 18.02.2017. godine sa početkom u 17:00 časova između domaćina Bosne Royal Jelly i KK Mladosti iz Mrkonjić Grada. Druga utakmica je na rasporedu isti dan sa početkom u 20:00 časova, a snage će odmjeriti HKK Zrinjski i KK Igokea. Finalni susret je na rasporedu u nedelju 19.02.2017. godine sa početkom u 17:00 časova.

Najiskusniji pojedinac u redovima „Studenata“, Saša Vasiljević, se nada da je ekipa zadovoljila ukuse gledalaca u Sarajevu te je dodao, „Znamo šta znači ime Bosna ne samo u Sarajevu, nego cijelom regionu, a klub veoma dobro funkcioniše. Bilo je svakakvih priča prije dva tri mjeseca, ali nismo dozvolili da se klub ugasi, ne samo mi, nego i navijači počevši od utakmice sa Slobodom kada su napunili dvoranu Mirza Delibašić i pokazali koliko im Bosna znači. Mi idemo dalje, sada slijedi Final four Kup-a i ovom prilikom pozivam naše navijače da nas podrže u subotu protiv Mladosti“.

Cijena pojedinačne ulaznice za utakmice Kupa BiH će iznositi 5 KM, a iste će biti u prodaji od četvrtka 16.02.2017. godine na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba i na platou Skenderija.

faruk vrazalicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI