Sport Centar

Konaković o slučaju Nurkić: Kolektivni sportovi ne trpe nedisciplinu

Konaković o slučaju Nurkić: Kolektivni sportovi ne trpe nedisciplinu

Konaković je uz sve priložio i transkripte facebook konverzacije sa Nurkićem u kojima ga je na lijep način pozivao da se vrati u reprezentaciju, na što je jedina Nurkićeva reakcija bila opcija “Block” zahvaljujući kojoj je onemogućio Konakovića da mu se kasnije javlja.

Predsjednik KS BiH podsjetio je kako je Nurkić ničim izazvan napustio pripreme reprezentacije s obrazloženjem da odlazi u Zagreb na ljekarski pregled nakon kojeg se više nikad nije pojavio na reprezentativnom okupljanju.

“Istovremeno, reprezentacija je vrijedno trenirala, svi igrači disciplinovani na čelu sa Mirzom Teletovićem koji je na te pripreme čak dosao ranije da bi se što bolje pripremio. Timski sportovi ne trpe takvu vrstu nediscipline i nije korektno prema ostalim igračima tolerisati takav odnos pojedinca, savez je reagovao i upoznao javnost. Čak su i igrači, svi do jednog, napisali i objavili šta misle o svemu. To Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, onaj isti koji je iz BiH odveo u Sloveniju Begića, Preldžića, Omića, Rizvića i još neke klince da igraju za druge reprezentacije zovu medijskom hajkom“, napisao je Konaković.

Posebno se Konaković dotakao i angažmana Haruna Mahmutovića. Generalni sekretar činio je sve da Nurkića vrati pod bh. zastavu, što mu nažalost svih nije pošlo za rukom.

“Kad bih morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojima sam razgovarao. Birao bih Haruna! Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH i koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija“, poručio je Konaković koji je ponosan na uspjehe mlađih bh. selekcija.

Konaković je inače najavio i skoro povlačenje sa mjesta predsjednika KS BiH, pravdajući to obavezama u Vladi Kantona Sarajevo koja je dosad, a koja će i odsad pomagati Košarkaški savez naše zemlje.

edin viscamirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI