Sport Centar

Kompletirano prvo kolo turnira ”VIŠE OD IGRE”: Borac i Celje slavili ubjedljive pobjede

Danas je u fantastičnoj organizaciji odigrano prvo kolo međunarodnog rukometnog turnira za kadete ''VIŠE OD IGRE''.

Kompletirano prvo kolo turnira ”VIŠE OD IGRE”: Borac i Celje slavili ubjedljive pobjede

Prvu utakmicu igrali su selekcije Borca i Crvene zvezde, a momčad iz Banjaluke je slavila pobjedu od 28:23. Najefikasniji igrač na meču bio je Ivan Horvat iz Zvezde koji je postigao 11 golova, dok je Luka Grahovac iz Borca postigao sedam golova.

Drugi meč igrali su selekcije Celja i Balić-Metličić akademije, a ubjedljivu pobjedu od 24:13 slavili su Slovenci i tako pokazali da su i ove godine najveći favoriti za osvajanje ovog turnira.

U trećem meču današnjeg turnira sastali su se Metalurg i Izviđač, a jedna veoma čvrsta utakmica završena je neriješenim rezultatom, odnosno na kraju meča na semaforu je stajalo 18:18.

U posljednjem meču, Selekcija grada Sarajeva je odigrala meča sa ekipom Partizana, a nakon odličnih 40 minuta igre, pobjedu od 25:21 slavili su Beograđani. Najefikasniji igrač na meču bio je Ivan Ničić, koji je postigao šest pogodaka, a sa druge strane parirao mu je Adnan Isaković sa pet postignutih pogdaka.

Sutra je na programu drugo i treće kolo ovog turnira, a utakmice se igraju u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

Ovaj vrhunski sportski događaj upotpunilo je prisustvo najboljeg rukometaša svijeta svih vremena, gospodina Ivana Balića, koji je promotor ovogodišnjeg turnira i pripala mu je čast da proglasi II Međunarodni rukometni turnir pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ otvorenim. Pored gospodina Ivana Balića posjetiocima u dvorani su se obratili i drugi promotor, najbolji golman Bosne i Hercegovine, gospodin Enid Tahirović te PR turnira gospodin Dejan Radović u ime organizatora.

Navijači će i ove godine imati priliku tri dana uživati u rukometu i gledati sjajne poteze budućih zvijezda. Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva. Organizacijom ovog turnira želimo pomoći klubovima iz Bosne i Hercegovine da uspostave bolje međusobne odnose sa klubovima iz regije i Europe sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta u BiH obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

Organizatori su se ovim putem željeli zahvalitit institucijama i kompanijama koje su dale punu podršku turniru, a to su Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica, te kao sponzori kompanije MIBRAL doo Sarajevo, GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica, AGRAM dd podružnica Sarajevo, HYUNDAI auto, 4e-Consulting, sportska kladionica 5Plus, kompanija ALMA RAS koja nastavlja da pruža pomoć omladinskim i sportskim projektima sa brendom MANNERS, brendovi SKY COLA, NUTRIBULLET i ELLA voda.

vise od igre
KOMENTARI

KOMENTARI