Sport Centar

Koldžo: Za borbu protiv huliganstva izdvojeno 30.000 KM

Ugovore o realizaciji projekata "Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima" i "Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti" potpisali su danas načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu te općine "ONSA" Mirza Ramić.

Koldžo: Za borbu protiv huliganstva izdvojeno 30.000 KM

Ugovore o realizaciji projekata “Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima” i “Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti” potpisali su danas načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu te općine “ONSA” Mirza Ramić.

Načelnik Koldžo je kazao da je za realizaciju projekata, koji su dio strateških dokumenata Općine, izdvojeno po 30.000 KM.

Cilj projekata je, kako je naveo, rješenje negativnih pojava u društvu kao što je huliganstvo, kao i poboljšanje zdravstvenih navika građana te općine.

Ramić je pojasnio da se projekt o prevenciji nogometnog huliganstva odnosi na edukaciju mlađe populacije te da će, između ostalog, navijači i policajci u svim školama na području te općine pokušati prezentirati svoja iskustva o toj pojavi.

Govoreći o projektu “Unapređenje zdravlja kroz sportsko rekreativne aktivnosti”, Ramić je kazao da će zajedno sa udruženjima omogućiti, prije svega djeci, da besplatno treniraju te da građani koriste kapacitete Sportske dvorane Novo Sarajevo.

nedzad koldzoopcina novo sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI