Sport Centar

Kolaković: Ne znamo koji su dometi Bosne ove sezone, ali očekujem bolju igru

Proljetni dio rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje ovog vikenda, kada je na rasporedu šest utakmica. Lider na tabeli, ekipa Vogošće, gostovat će sarajevskoj Bosni.

Kolaković: Ne znamo koji su dometi Bosne ove sezone, ali očekujem bolju igru

Proljetni dio rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje ovog vikenda, kada je na rasporedu šest utakmica. Lider na tabeli, ekipa Vogošće, gostovat će sarajevskoj Bosni.

Gosti iz Vogošće u ovom susretu važe za apsolutnog favorita u odnosu na Studente, koji su u prvom dijelu sezone osvojili svega četiri boda. Usljed katastrofalnih rezultata Bosne, rukovodstvo kluba je dalo priliku svim igračima da potraže drugi angažman te je odlučeno da će dres višestrukog prvaka BiH u nastavku prvenstva nositi uglavnom domaći igrači, od kojih je nekolicina u seniorski tim prekomandovana iz Bosnine druge ekipe.

Došlo je i do promjene na klupi te će Sanjin Kolaković i Sead Lagumdžija, osnivači Škole rukometa “Sedmerac”, predvoditi ekipu sa Mojmila u narednom periodu.

“Kolega Sead i ja smo ekipu preuzeli prije tri sedmice tako da se igrači još uvijek nisu uspjeli u potpunosti uigrati i naviknuti na sistem igre koji preferiramo, ali smo svjesni da je to jedan duži proces, sve ide svojim tokom i siguran sam da ćemo već u prvom kolu pokazati bolju i požrtvovaniju igru u odnosu na prethodnu polusezonu. Svakako da je najveći nedostatak ove ekipe neiskustvo većine igrača, ali oni svojim zalaganjem i borbenošću mogu dosta toga napraviti te ako se budu ponašali na utakmicama onako kako to čine na treninzima, doći ćemo do pozitivnih rezultata”, izjavio je šef stručnog štaba RK Bosna, Sanjin Kolaković.

Sarajevske Studente očekuje grčevita borba za opstanak, a mnogi su ih već i okarakterisali kao sigurne putnike u niži rang.

“O konkretnim dometima ekipe je trenutno teško govoriti. Bosna je upisala samo četiri boda dosad i iz te ekipe je otišlo čak devet igrača. Bitno je da su ostali i došli oni momci koji su željni igre i dokazivanja te vole ovaj klub, što je sigurno trebalo Bosni i ranije, a i sama atmosfera u ekipi je odlična. Potez pružanja prilike mladim igračima iz Sarajeva i drugih gradova je sigurno trebalo napraviti i ranije, ali nikad nije kasno i mi smo tu da sa ovom ekipom probamo ponovo napraviti onu Bosnu za koju će se igrati srcem, što je preduvjet dobrih rezultata. Postepeno svi radimo na vraćanju kluba tamo gdje mu je mjesto, a to je zasigurno sami vrh bh. rukometa”, optimističan je Kolaković.

Vogošća na Mojmilo sutra dolazi po bodove.

“Samo stanje na tabeli pokazuje sa smo mi autsajderi u ovoj utakmici, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Uvijek vjerujem u pobjedu te takvo razmišljanje prenosim i na svoje igrače. Uradili smo analizu protivnika i pripremamo se svakodnevno za ovaj duel te sam uvjeren da će publika gledati odličan gradski derbi”, završio je jedan od trenera sarajevskog kluba.

Utakmica 14. kola Premijer lige BiH između Bosne i Vogošće je na rasporedu sutra od 20 sati, u dvorani “Ramiz Salčin”, a ulaz je slobodan.

rkbosnasanjin kolakovic
KOMENTARI

KOMENTARI