Sport Centar

Kokot za SC: Rastanak sa Zvijezdom je bio korektan, tražim novi klub

Zoran Kokot je prije nekoliko da napustio redove Zvijezde iz Gradačca te je sada slobodan igrač. U razgovoru za SCsport.ba otkrio je detalje rastanka s ovim klubom te prokomentarisao uslove koji vladaju na terenima u BiH, kao i posljednje partije bivšeg kluba, Željezničara.

Kokot za SC: Rastanak sa Zvijezdom je bio korektan, tražim novi klub

Kokot je prije nekoliko dana napustio redove prvoligaša iz Gradčca. Prema njegovim riječima, rastanak sa Zvijezdom bio je korektan.

”Iskren da budem, iznenadio sam se, jer sam mislio da ćemo produžiti ugovor, kako je bilo ranije dogovoreno. Međutim, oni su htjeli smanjiti određene reference u ugovoru, a ja na to nisam mogao pristati. Donio sam odluku da se raziđemo. Bio je dogovor da ostanem, ali eto na kraju se to nije ostvarilo, pa je uslijedio jedan veoma korektan rastanak. Zvijezdi željim sve najbolje u ostatku sezone”, rekao je Kokot i dodao:

”Ovo nije kraj karijere, tokom zimske pauze probat ću da nađem novi klub. Zaista imam volje, ali i snage da odigram još dvije ili čak tri sezone.”

On je prokomentarisao i uslove koji vladaju na bh. terenima.

”Ovo je strašno i žalosno, igrače u BiH treba proglasiti za heroje. Mi ne znamo za dobar teren, osim kada smo u Antaliji na pripremama ili ako učestvujemo u nekom takmičenju pod okriljem UEFA-e. Kod nas se ulaže u renoviranje svlačionica, u gradnju tribina, a terene niko da dotakne. Da se razumijemo, ja sam za izgradnju tribina, ali dajte da se prvo tereni urade kako treba i da se stvore uslovi za igru.”

Kokot je prokomentarisao i igru bivšeg kluba Željezničara, koji je pobjedom u Širokom Brijegu zasjeo na čelo tabele Premijer lige BiH.

”Želju, naravno, pratim. Oduševili su me. Svaka čast ovim starijim igračima, ali mladi su me zaista fascinirali, jer uprkos njihovim godinama već se nameću kao lideri, ili čak nosioci, a njhov gard mnogi su vidjeli i u Ligi prvaka, gdje su odigrali fascinantno. Željo se sada nalazi ondje gdje i treba da bude. Promjena trenera je očigledno donijela mnogo toga, jer su u novoj sezoni zaigrali odlično. Željo kada krene rušiti sve pred sobom, niko ga ne može zaustaviti”, zaključio je Zoran Kokot.

fkzeljeznicarnkzvijezdagradacaczoran kokot
KOMENTARI

KOMENTARI