Sport Centar

Ko je Ordabasy, protivnik Širokog: Hercegovce čeka putovanje od 11.000 kilometara

Široki Brijeg će u prvom pretkolu Europske lige igrati protiv kazakhstanskog Ordabasyja. Prva utakmica na rasporedu je 29. juna u Šimkentu, a uzvrat 6. jula na Pecari.

Ko je Ordabasy, protivnik Širokog: Hercegovce čeka putovanje od 11.000 kilometara

Riječ je o ekipi čiji kadar po Transfermarktu vrijedi 11,9 miliona eura, a koja je u prošloj sezoni kazakhstanske Premier lige osvojila drugo mjesto sa samo dva boda manje od prvaka Astane, a trenutačno su treći. Imaju desetoricu A-reprezentativaca (osmoricu Kazakhstana, po jednoga Bugarske i Uzbekistana). Najskuplji igrač (1,8 milijuna eura) u redovima Ordabasyja je 32-godišnji Argentinac Pablo Ezequiel Fontanello, nekadašnji igrač Tigrea, Černomoreca, Parme, Gimnasije, Stabaeka i Urala. Najbolji strijelac je Tanat Nuserbayev sa 6 zgoditaka.

Igraju prilično tvrdo (u 18 utakmica kazakhstanske Premier lige postigli su tek 26 golova, a primili samo 16), vrlo su iskusna ekipa s prosjekom od 29,4 godine.

Širokobriježane čeka putovanje dugo više od 11.000 kilometara u oba smjera. Ali to nije jedini problem s kojim će se igrači i struka Širokog susresti. Naime, Šimkent, grad iz kojeg je Ordabasy je udaljen četiri vremenske zone od Bosne i Hercegovine (+4 sata)!

evropska liganksiroki brijegordabasy
KOMENTARI

KOMENTARI