Sport Centar

Kljajić: Tražili smo od Sliškovića da se izjasni, odluka u roku od 20 dana

Trener Zrinjskog Blaž Slišković mogao bi biti kažnjen zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, budući da je nakon subotnje utakmice između mostarskog kluba i Željezničara ponovo kritikovao suđenje i Nogometni savez BiH.

Kljajić: Tražili smo od Sliškovića da se izjasni, odluka u roku od 20 dana

Trener Zrinjskog Blaž Slišković mogao bi biti kažnjen zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, budući da je nakon subotnje utakmice između mostarskog kluba i Željezničara ponovo kritikovao suđenje i Nogometni savez BiH.

Slišković je prvi prekršaj kršenja etičkog kodeksa napravio nakon meča u Banjoj Luci protiv Borca, kada je iznio niz kritika na račun rada saveza.

“Disciplinska komisija NS BiH donijela je odluku da Sliškovića suspenduje na jednu utakmicu uz novčanu kaznu od 500 KM zbog izjava nakon utakmice u Banjoj Luci”, potvrdio je za portal Klix.ba Nermin Kljajić, predsjednik Disciplinske komisije NS BiH.

Slišković je tada izjavio da se utakmica nije smjela igrati po očajnom terenu, a za to je direktno okrivio čelnike saveza koji su naredili odigravanje ovog meča.

Trener Zrinjskog je i nakon nedavnog susreta sa Željezničarom ponovio prekršaj pa se očekuje nova kazna za nekadašnjeg selektora reprezentacije BiH.

“Prema članu 73. Disciplinskog pravilnika NS BiH sportski radnik koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveće ili širi neistine o klubovima, pojedincima, takmičarskim organima ili bilo kojem drugom organu NS BiH bit će kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM. Međutim, ako se prekršaj ponovi ili se okvalifikuje kao teži prekršaj, sportski radnik će biti kažnjen zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine. U utorak smo tražili očitovanje Sliškovića o ovom pitanju i njegovo izjašnjavanje očekujemo u roku od sedam dana. Nakon toga će zasjedati Disciplinska komisija koja će procijeniti koliko je težak prekšaj. Konačna odluka bit će donesena za 20-ak dana”, pojasnio je Kljajić za Klix.ba.

U Pravilniku se ističe da će se prekršaj smatrati kao teži naročito ako su pri radnji izvršenja korištena sredstva javnog informisanja, ako je prekršaj počinjen pred utakmicu, za vrijeme i poslije utakmice, na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona.

Sliškovićev ispad u Mostaru će tako biti kažnjen drakonskom kaznom Nogometnog saveza BiH, budući da je trener Zrinjskog i ponovio prekšaj, ali i zbog činjenice da je za kritike koristio sredstva javnog informisanja po završetku utakmice.

Mostarci će tako u narednom hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega, koji se igra 31. marta, biti bez trenera Sliškovića, a ostaje nam da vidimo hoće li popularni Baka predvoditi ekipu u preostalih sedam utakmica do kraja sezone.

blaz sliskovicdisciplinska komisija nfsbihnermin kljajic
KOMENTARI

KOMENTARI

Bhis
Gost

Normalno ! I treba vrijeme je da se postuju pravila NSBIH ! A i da ubuduce donose uvikek prave odluke vezana za sporstka desavanja i da bude protiv nacionalizma na sportskim terenima ! STOP NACIONALIZMU !

Amar
Gost

Zasto vi kvazi novinari i ostali treneri iz PL BiH ne podrzite Sliskovica u borbi protiv ovog zla zvanog FS/NS i sudijska organizacija?

Hordaš87
Gost

Aj tinks žalba is not fer,bat resultat is open!

1921.........
Gost

Ko o čemu kurva o poštenju

wpDiscuz