Sport Centar

Klas drugu godinu zaredom učesnik Business lige: Očekuju plasman u play-off

I u jubilarnoj, desetoj sezoni Business lige svoje mjesto će naći komapnija Klas d.d. Sarajevo.

Klas drugu godinu zaredom učesnik Business lige: Očekuju plasman u play-off

I u jubilarnoj, desetoj sezoni Business lige svoje mjesto će naći komapnija Klas d.d. Sarajevo.

Inače, kompanija Klas d.d. Sarajevo je lider u proizvodnji prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, sa tradicijom dugom 116 godina. Od 2014. godine je članica AS Holdinga, grupacije koja okuplja 16 bosanskohercegovačkih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane, pića, tekstila te distribucijom.

Iz Klasa su uputili posebne pohvale organizatoru takmičenja.

“Prije svega sve pohvale za organizaciju ovog takmičenja koji ove godine slavi jubilej 10. godišnjicu. Premijerni nastup u Business ligi smo imali prošle godine gdje smo ostvarili solidan rezultat i bili nadomak play off-a. Učešće u Bussines ligi daje nam priliku za međusobno druženje, pozitivnu energiju i takmičarski duh.  Apsolutna podrška ovakvim projektima”.

U odnosu na prošlu sezonu, sastav se nije previše mijenjao.

“Igrački kadar se neće značajno promjeniti u odnosu na prethodnu sezonu. I ove godine sa nama će biti neugodni Bolobani, te nekoliko iskusnih igrača poput Harisa Kape koji je slavu stekao igrajući na terenima studenskog doma Bjelave”.

Iz takmičenja u prošloj sezoni u Klasu se i danas prisjećaju jedne utakmice.

“Bilo ih je više. Međutim, mislim da se jedna posebno izdvaja. To je utakmica posljednjeg kola između Juve Academy i Bh Telecom-a koju smo posmatrali sa tribina i koja je direktno odlučivala o putniku u play off, KLAS ili Juve Academy. Dvadeset sekundi do kraja rezultat je glasio 3:3 i pri tome rezultatu KLAS je bio putnik u play off. U posljednjim sekunama kontra napad Academy i pogodak za 4:3 koji je odveo Akademce dalje. Vjerujem da će liga ove godine biti neizvjesna i da će se o učesnicima play off-a odlučivati u posljednim utakmicama. Rezultat iz prethodne sezone daje nam pravo da se ove godine nadamo prolasku u knock out fazu takmičenja”.

 

klas d.d. sarajevoscbusinessliga
KOMENTARI

KOMENTARI