Sport Centar

KK Bosna Royal suspendovan: Odgođen susret četvrtog kola

Utakmica četvrtog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše između Bosne Royal i Sparsa neće biti odigrana, a razlog je suspenzija Studenata.

KK Bosna Royal suspendovan: Odgođen susret četvrtog kola

Naime, KSBiH je donio odluku da suspenduje KK Bosna Royal zbog neizmirenih dugovanja, te će ona biti na snazi sve dok se dugovi ne izmire. Tako neće biti odigran gradski duel protiv Sparsa u četvrtom kolu Prvenstva BiH.

Neposredno prije toga, iz KK Bosna su poručili da je razlog odgode susreta zgusnut raspored zbog toga što Sarajlije igraju na tri fronta u danima koji su pred nama.

“Odluka je na snagu stupila danas, jer Bosna do subotnjeg roka nije izmirila svoja dugovanja, koja datiraju još iz prvog kola te će biti pod suspenzijom dok se to ne riješi. Naime, prema članu 67. Propozicija takmičenja suspenzija će biti na snazi do izmirenja finansijskih obaveza. Moram istaći da ova odluka nije razlog odgađanja utakmica Bosne protiv Sparsa, jer je ona prethodno pomjerena zbog zgusnutog Bosninog rasporeda i uz saglasnost oba kluba”, potvrdio je za Klix.ba Almir Akšamija, komesar takmičenja.

kkbosnaokkspars
KOMENTARI

KOMENTARI