Sport Centar

KK Bosna Royal Jelly: Nije slučajno da su se iz OKK Sloboda oglasili u ključnom trenutku sezone

KK Bosna Royal Jelly u saopštenju koje prenosimo u cijelosti apeluje da se pitanje učesnika polufinala Lige 6, ali i pitanje prvaka BiH riješi na košarkaškim terenima u poštenoj i fer igri, bez neutemeljenih pritisaka vaninstitucionalnih centara moći, insinuacija pojedinaca i špekulacija bilo koje vrste.

KK Bosna Royal Jelly: Nije slučajno da su se iz OKK Sloboda oglasili u ključnom trenutku sezone

“Poslije održane press konferencije OKK Sloboda na kojoj se predstavnicima medija u ime kluba obratio trener tuzlanskog kluba Velimir Gašić, stekli smo dojam da se direktno i na volšeban način pokušava uticati na sudije, komentarišući njihove odluke i način na koji se općenito dijeli pravda – ili, kako su kolege iz Tuzle indicirale, “nepravda” na bh. košarkaškim parketima.

Mišljenja smo da nije slučajno da su se iz OKK Sloboda oglasili u ključnom trenutku sezone, četiri kola prije kraja Lige 6, te kako se na taj način pokušava izvršiti dodatni pritisak na sudije i onemogućiti ih da svoj posao obavljaju časno i pošteno. Ako već postoje primjedbe na suđenje, smatramo da je iste trebalo uputiti prije početka Lige za prvaka, a sve s ciljem dodatnog poboljšanja kvaliteta utakmica i u interesu košarke. KK Bosna je klub s bogatom tradicijom, a kroz svoje dugogodišnje iskustvo igranja velikih utakmica, kako kroz evropska takmičenja tako i u regionalnoj ligi, već se susretala sa sličnim pokušajima manipulacije i uticaja na javnost i košarkaške radnike. Stoga smatramo da je upravo u interesu košarke da se pobjednik dobije na terenu, a ne van njega.

Upravo iz tih razloga, u interesu košarke i njene popularizacije, na izvlačenju takmičarskih brojeva za Ligu 6 klubovi učesnici su izašli u susret OKK Sloboda dozvolivši njihovim predstavnicima da izaberu takmičarski broj kako bi sve domaće utakmice igrali subotom, a tuzlanska publika imala priliku da uživa u partijama svojih ljubimaca.

Sportska javnost je upoznata da KK Bosna u cijeloj sezoni nije komentarisala sudije i suđenje jer smatramo da svako treba raditi svoj posao časno i pošteno, kako to radi i uprava OKK Slobode. Svi u klubu čvrsto vjerujemo kako se sve odluke donose na bazi relevantnih činjenica i situacija na terenu. Klub se do sada nije oglašavao po ovim pitanjima čak i kada su za to postojali i objektivni razlozi, a činjenica je da trener Gašić možda i nije najbolja osoba za izdavanje ovakvih saopštenja, obzirom da upravo on na utakmicama vrši najveći pritisak na sudije konstantno stojeći van prostora predviđenog za trenere”, navodi se u saopštenju KK Bosna Royal Jelly.

kk bosnaokk sloboda
KOMENTARI

KOMENTARI