Sport Centar

Kizer: Vjerujem da možemo pobijediti Island i Slovačku i zakoračiti na EP

Održana je pres konferencija ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj su se obratili selektor Goran Lojo, kapiten Milica Deura i članica reprezentacije BiH Lynetta Kizer.

Kizer: Vjerujem da možemo pobijediti Island i Slovačku i zakoračiti na EP

Održana je press-konferencija ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj su se obratili selektor Goran Lojo, kapiten Milica Deura i članica reprezentacije BiH Lynetta Kizer.

Žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U subotu Zmajice igraju protiv Islanda u Skenderiji, a srijedu naredne sedmice protiv Slovačke u gostima.

“Okupili smo se u nedjelju, jučer se kompletirali. Priključile su nam se Kizer i Gajić. Prvo igramo sa Islandom u subotu, a onda u srijedu u Slovačkoj. Jači smo za Kizer, sa njom smo dobili drugu dimenziju. Tu je i Tamara Kapor, još jedno pojačanje. Nama je cilj da dobijemo sve utakmice na domaćem terenu i jednu na strani, tada smo 99 posto na EP”, rekao je Lojo.

Kapiten naše ženske reprezentacije smatra da možemo ostvariti pobjedu protiv Islanda uz pomoć publike.

“Sinoć smo odradile trening u kompletnom sastavu. Smatram da imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Island i da slavimo uz pomoć publike”, rekla je Deura.

Lynetta Kizer vratila se u ekipu, nakon što je propustila prve dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Drago mi je da sam se vratila u reprezentaciju BiH. Slovačka je jača od prethodne utakmice sa BiH, tu su neke nove igračice, ali mislim da imamo šansu pobijediti u obje utakmice i jednom nogom zakoračiti na EP”, kazala je Kizer.

Podsjećamo, u prva dva kola BiH je ostvarila po jednu pobjedu i poraz, do kraja kvalifikacija trebaju odigrati još četiri meča.

goran lojolynett kizermilica deurazenska kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI