Sport Centar

Kasim Kamenica: U Zagrebu želim stvoriti tim za budućnost

Rukometni bh. trener Kasim Kamenica danas je i zvanično predstavljen kao novi strateg hrvatskog šampiona PPD Zagreba. Kamenica je kazao da se raduje izazovu koji je pred njim, te da se osobno nada da će uspjeti da stvori novi tim za budućnost.

Kasim Kamenica: U Zagrebu želim stvoriti tim za budućnost

Kamenica se nakon 25 godina vraća u Zagreb u kojem je stvorio generaciju koja je početkom devedesetih godina, između ostalog, osvojila dva naslova šampiona Evrope.
“Pomalo sam bio izgubio nadu da ću se vratiti u RK Zagreb. Međutim, poziv je stigao, sa zadovoljstvom sam ga prihvatio i sretan sam zbog toga“, kazao je 62-godišnji Kamenica i nastavio:
“Ovo je malo drugačiji klub nego onaj koji sam ostavio prije 25 godina. Cilj je da se nastavi sa dobrim rezultatima u svim takmičenjima. Moja osobna želja, pored kontinuiteta ostvarivanja dobrih rezultata, je da stvorimo novi tim za budućnost i s tim bih bio jako zadovoljan i ponosan.“
Kamenica se prisjetio perioda kada je sa Zagrebom od druge jugoslovenske lige stigao do prve, a zatim i do naslova državnog i evropskog šampiona.
“Tada smo za samo četiri godine uspjeli postaviti klub i stvoriti šampionsku generaciju, koje se vrlo rado sjećam. Potpuno sam spreman za nove izazove, svjestan težine rada u Zagrebu. Ovaj period do kraja sezone iskoristiću da što bolje upoznam ekipu, mada je poznajem jako dobro. Obaviću razgovore sa stručnim štabom i svim igračima kako bi napravili dobar tim koji će prihvatiti naše izazove shodne tradiciji kluba i očekivanjima“, bio je jasan Kamenica.
Rukometaše Zagreba će u završnici ove sezone s klupe predvoditi Slavko Goluža s kojim se klub dogovorio nakon smjene Silvija Ivandije. Potom će ekipu preuzeti iskusni bh. trener.
Kamenica, koji je rođen u Goraždu, tokom bogate trenerske karijere vodio je veliki broj klubova uglavnom iz regiona. Trenerskim poslom počeo se baviti u rodnom gradu na klupi Radničkog daleke 1982. godine. Zatim je između ostalih vodio Borac Uroševac, Pelister Bitolj, juniorsku reprezentaciju SFR Jugoslavije, beogradski Partizan, skopski Vardar, ljubljansko Prule, sarajevsku Bosnu, reprezentacije BiH, Slovenije i Crne Gore, Celje PL, Nexe, Lovćen.
Nakon kratke epizode u turskom Trabzonu ponovo je preuzeo bitoljski Pelister, a sada po drugi put stiže na klupu Zagreba, gdje je već radio krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

kasim kamenicark zagreb
KOMENTARI

KOMENTARI