Sport Centar

Karate turnir ‘Grand Prix Alija Izetbegović’ 22. aprila u Zetri

Univerzitetski karate klub "Bosna" Sarajevo organizira 'Grand Prix Alija Izetbegović' 2017. za djecu, kadete, juniore, seniore U21 i seniore u Olimpijskoj dvorani Zetra 22. aprila na osam borilišta.

Karate turnir ‘Grand Prix Alija Izetbegović’ 22. aprila u Zetri

Na takmičenju se očekuje oko 1.000 učesnika iz BiH i inostranstva, koji su oslobođeni plaćanja kotizacije.

U sklopu ove akcije 19. aprila u Zetri će se održati izborno takmičenje za izbor seniorskih reprezentativaca, a po završetku promovirati reprezentativici za EP Turska.

Održat će se i zajedničke pripreme za seniorske reprezentacije BiH, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, kao i takmičenje u okviru ‘Grand Prix Alija Izetbegović’ pod nazivom  “Dani Grada Sarajeva” isti dan a sve u cilju da bi se BiH reprezentacija bolje pripremila za EP Turska (3. do 7. maja), kao i da bi se izabrali potencijalni reprezentativci za olimpijske igre 2020. u Tokiju, saopćili su organizatori.

karatezetra
KOMENTARI

KOMENTARI

Karateka
Gost
Ne mogu da se prestanem smijati jadnom pokušaju obmane ionako obmanjivanog naroda … “kao i da bi se izabrali potencijalni reprezentativci za olimpijske igre 2020. u Tokiju” 1. Oficijelno u Tokiju uopće nisu iste težinske kategorije kao što su na dotičnom turniru 2. Ako se na svjetskom kupu i svjetskoj premier ligi ne mogu filtrirati reprezentativci za OI Tokyo 2020 definitivno ne mogu ni na lokalnom turniru u Zetri 3. Na olimpijskim igrama će nastupiti ukupno 8-10 takmičara u 3 težinske kategorije (muške i dodatno 3 ženske) 4. Kvalifikacije na OI Tokyo 2020 su osmišljene kroz niz kvalifikacionih turnira iz… Čitaj više »
Tajra
Gost

U koliko sati ce biti to?

wpDiscuz