Sport Centar

Karačić: Ne smijemo bježati od obaveze da se plasiramo u elitni krug

Nogometaši U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine okupili su se jučer i započeli pripreme za prijateljske susrete protiv Bugarske, koji se igraju 12. i 14. septembra u Sofiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Karačić: Ne smijemo bježati od obaveze da se plasiramo u elitni krug

Povodom ovih susreta, reprezentativci su započeli sa treninzima u Sarajevu i Zenici, a selektor Toni Karačić rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) na terenima Trening centra N/FSBiH kako će se treninzi iskoristiti zajedno sa prijateljskim susretom za predstojeće kvalifikacije u 11. mjesecu.

Karačić je naglasio kako se na današnje okupljanje odazvalo 14 igrača, ali da se dolazak ostalih očekuje nakadno.

“Zasad nam se odazvalo 14 igrača, ostali će nam se naknadno priključiti jer ovo nije UEFA-in termin. Napravit ćemo dva treninga ovdje i idemo onda na put za Bugarsku, gdje igramo dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bugarske. Prije svega, ovo su nam dvije prve utakmice ove reprezentacije i maksimalno ćemo ih kvalitetno iskoristiti i najbolju neku povratnu informaciju ćemo dobiti iz utakmica. Nadam se da ćemo imati još jednu utakmicu pred kvalifikacijski turnir koji je u 11. mjesecu”, rekao je Karačić.

Kvalifikacije za EP počinju u novembru, a Bosna i Hercegovina je domaćin u Grupi 11.

“Za kvalifikacije, mi smo domaćini i s nama u grupi su reprezentacija Francuske, Gruzije i Andore, gdje je sigurno Francuska jako kvalitetan tim, ali i reprezentacija Gruzije je jako dobra reprezentacija. I Andora danas apsolutno, jer nema slabog protivnika. Pokušat ćemo iskoristiti ove pripreme, dobro se pripremiti i cilj nam je, s obzirom da smo domaćini, ne smijemo bježati od uloge da se plasiramo u elitni krug”, rekao je Karačić.

Edis Smajić iz tuzlanske Slobode rekao je kako iz predstojećih susreta očekuje što bolje rezultate koji bi trebali biti “vjetar u leđa” pred predstojeće kvalifikacije.

“Nisu se svi odazvali, imamo ipak kvalitetnu ekipu i možemo se spremiti za susrete protiv Bugarske. Svi se već znamo iz prijašnjih selekcija, U-15 i U-17, to je ekipa s kojom smo se kvalifikovali na EP prošle godine, uvijek je dobra atmosfera i samo to trebamo da gajimo, tu atmosferu koja nas može odvesti do dobrih rezultata. Što se mojih očekivanja tiče, očekujem da pobijedimo, da izvučemo što bolji rezultat i dobijemo samopouzdanje pred predstojeće kvalifikacije”, rekao je Smajić.

juniorska fudbalska reprezentacija bihtoni karacic
KOMENTARI

KOMENTARI