Sport Centar

Kako je Jagodić postao bivši: Od Musemićevog nasljedstva do neispunjenih obećanja

Otići ću tek kad donesem titulu! Tako je grmio Vlado Jagodić nakon što je ustanovio da mu, prema njegovom vlastitom zaključku, neko "podmeće" da nerijetko posjećuje kladionicu.

Kako je Jagodić postao bivši: Od Musemićevog nasljedstva do neispunjenih obećanja

Jagodić je tim labavim argumentom, obećanjem da će nekad donijeti trofej državnog prvaka Slobodi, pokušao ubiti tri muhe jednim udarcem – negirati fotografije koje zorno ukazuju da je ljubitelj klađenja (iako mu to, prema Disciplinskom pravilniku UEFA-e, nije dozvoljeno), zatim umiriti sve ogorčenije navijače tuzlanskog tima i, na kraju, podsjetiti klupsko rukovodstvo kako nije zaboravio šta se od njega očekuje.

“Ne mogu da vjerujem dokle ide ljudska pakost… Ovo je atak na moju ličnost i stvarno ne mogu da vjerujem na šta su ljudi sve spremni. Ima li većeg dna od ovoga?”, pitao se, također, Vlado Jagodić.

Sad su fanovi Slobode, popularne Fukare, barem dobile odgovor na ovo (doduše, retoričko) pitanje – nema većeg dna. Nema, jer ovo je najgori start Slobode u 50 godina!

Jagodić sada može pričati koliko hoće o nekim podmetanjima, ali barem je svima kristalno jasno – rezultate mu niko ne podmeće. Jedino on sam sebi. Tačnije, timu kojeg vodi u propast.

Onog trenutka kada je naslijedio Husrefa Musemića na klupi tuzlanske ekipe, Jagodić je, ustvari, naslijedio igrače i sistem igre koji je uspostavio današnji trener Sarajeva. Sve dok se držao toga, Jagodić je imao solidan rezultat. No, onog trenutka kada je počeo usađivati svoje ideje i dovoditi pojačanja po vlastitom ukusu (Kalezić, Hairlahović, Zilkić), u drugom dijelu prošle sezone, tuzlanski sastav je počeo padati u formi.

Danas je Sloboda, umjesto u obećanoj borbi za plasman u Evropi (spominjati bitku za titulu tek bi bilo bezobrazno i neukusno), u prizemlju Premijer lige BiH. Ne može se reći da je to loš tim, jer bila bi neistina konstatovati kako su Ordagić, Grahovac i Krpić loši igrači, ali jasno je da i tu ima truhlih jabuka, odnosno fudbalera koji ne zaslužuju nositi dres ozbiljnog premijerligaškog tima. Najveći problem je, ipak, u onome ko im je dozvolio da nose taj dres. U ovom slučaju, imenom i prezimenom, to je Vlado Jagodić.

Čovjek velikih riječi i malih djela. Obećanja nije ispunio, niti će ih ikad ispuniti, čak je i vlastite moralne lekcije pogazio. Šifra: Kladionica.

I jasno je to svima. U prvom redu, Fukarama, koje su to sinoć i stavile do znanja igračima i treneru.

Iako je Vlado Jagodić bio toliko samouvjeren da je konstatovao kako ne namjerava podnijeti traženu ostavku, sasvim je izvjesno da će se to desiti. Za danas je zakazan vanredni sastanak Uprave kluba na kojem će, vjerovatno, biti smijenjen.

Čak i ako se to ne desi u narednim satima, Jagodić je bivši. Možda ne bivši trener, jer bit će opet klubova koje bi mogao voditi. Ali, poslije Slobode, nikad više neće biti čovjek za kojeg se vjeruje da drži riječ. Onu najvažniju. Vlastitu.

fkslobodavlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI

Fukara
Gost

Sve na mjestu. Ovaj tip koji sebe naziva trenerom obični je ublehaš, ali krivi su i oni koji su ga doveli tu i koji su mu dali tooliki kredit

Profesionalizam
Gost

*smrdo, ne Andro
Hhh

Lijepi Huso
Gost

Jado Vlagodić

teska vremena
Gost

sad ce Vlado postat strucni komentator

wpDiscuz