Sport Centar

Kakanj savladao Vardu i ostao na prvom mjestu, poraz Sparsa u Trebinju

Kakanj savladao Vardu i ostao na prvom mjestu, poraz Sparsa u Trebinju

Kakanj je u prve dvije četvrtine stekao prednost protiv Varde koji je uspješno do kraja sačuvao i slavio sa 70:77. Od trijumfa ih je vodio Palavra sa 18 poena, sedam skokova i dvije asistencije, a Tomić je dodao 13 poena. U poraženoj ekipi Tomašević je ubacio 22 poena, uz pet skokova, ali to Vardi nije pomoglo.

Leotar je na svom parketu savladao Sparse sa 69:56, a sarajevski tim dobro se držao u prve dvije četvrtine, međutim u nastavku trebinjski tim došao je do značajne prednosti koju nije ispuštao. Kod domaćih Pelkić je ubacio 16 poena, a Šakotić 14, dok je u sarajevskom timu najefikasniji bio iskusni Bajramović sa 16 poena.

Bošnjak je imao veliku prednost nakon prvog dijela utakmice protiv Širokog, ali gosti su se uspjeli vratiti i završnicu učiniti uzbudljivom. Ipak, domaći su se sačuvali i slavili sa 80:78. Do pobjede ih je vodio Rešidović sa 27 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je kod gostiju Novačević ubacio 18, a Ćorić 17 poena.

Student je ostvario veoma ubljedljivu pobjedu protiv Građanskog, a slavili su rezultatom 97:62. Odlične partije pružili su Rizvić sa 21 poenom, sedam skokova i 11 aistencije, te Sejfić sa 20 poena i osam skokova. Građanskom nije pomoglo 25 poena Janjuševića.

Mladost je na domaćem terenu savladala Slobodu sa 86:79. Najbolju partiju u domaćoj ekipi pružio je Svilar sa 20 poena, tri skoka i osam asistencija, dok je Knežević dodao 19 poena. Sekulić iz Slobode bio je najefikasniji na susretu sa 26 poena, čemu je dodao deset skokova, a 20 poena i deset skokova dodao je Hrnjčić.

Radnik je ostvario domaću pobjedu protiv Zrinjskog rezultatom 84:76. Tuljković je ubacio 24 poena u trijumfu domaćih, a dva manje je postigao Kokoruš. Vrijedi istaći i 18 poena Vučevića. Brawn je kod gostiju bio najefikasniji sa 29 poena, čemu je dodao po tri skoka i asistencije, dok je Šamadan ubacio 22 poena.


Rezultati:


Bošnjak – Široki 80:78

Student Mostar – Građanski 97:62

Leotar Trebinje – Spars Sarajevo 69:56

Mrkonjić Graad – Sloboda 86:79

Radnik Bijeljina – Zrinjski Mostar 84:76

Varda – Kakanj 70:77

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI