Sport Centar

Kadetska reprezentacija Kosova večeras će u Sarajevu odigrati prvu utakmicu na EP

"Kadetsku reprezentaciju Kosova očekujemo tokom dana u Sarajevu. Oni su u ponoć krenuli prema Bosni i Hercegovini, a večeras će u 21 sat odigrati prvu utakmicu. Sutra je na Europskom prvenstvu slobodan dan, pa će odigrati jednu od dvije zaostale utakmice".

Kadetska reprezentacija Kosova večeras će u Sarajevu odigrati prvu utakmicu na EP

“Kadetsku reprezentaciju Kosova očekujemo tokom dana u Sarajevu. Oni su u ponoć krenuli prema Bosni i Hercegovini, a večeras će u 21 sat odigrati prvu utakmicu. Sutra je na Evropskom prvenstvu slobodan dan, pa će odigrati jednu od dvije zaostale utakmice”.

To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Sejo Bukva, potpredsjednik Upravnog odobra Košarkaškog saveza BiH.

Košarkaši Kosova sinoć su, nakon višednevne drame, dobili vize za dolazak u Sarajevo gdje je jučer počelo kadetsko Evropsko prvenstvo divizije B. Kako je potvrđeno iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, u pasoše mladih košarkaša Kosova su u Ambasadi BiH u makedonskoj prijestolnici Skoplju izdate i opečaćene vize kojima mogu doći na turnir u Sarajevo.

Podsjećamo, FIBA Europa je dala rok BiH da selekcija Kosova što prije dobije vize za učešće na EP-u u Sarajevu, inače bi se naša zemlja mogla suočiti s ozbiljnim sankcijama.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u posljednji trenutak odobrio vize za dječake s Kosova. Oni će večeras u 21 sat igrati protiv Češke.

kadetsko evropsko prvenstvo b divizije u kosarcikosovska kadetska kosarkaska reprezentacijasejo bukva
KOMENTARI

KOMENTARI