Sport Centar

Josip Pandža više nije u stručnom štabu reprezentacije BiH: Odluku donio selektor Vujošević

Nakon što je selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević objavio uži spisak igrača na koje računa u predstojećim mečevima protiv Rusije i Francuske, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, otvorila su se neka pitanja.

Josip Pandža više nije u stručnom štabu reprezentacije BiH: Odluku donio selektor Vujošević

Uz standardna komešanja na društvenim mrežama tipa “zašto je pozvan ovaj, a ne onaj”, malo iznenađenje predstavlja izostavljanje Josipa Pandže sa spiska članova stručnog štaba našeg nacionalnog tima. Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević naglašava kako nije riječ ni o kakvom sukobu niti bilo čemu sličnom, već da je jednostavno selektor Vujošević odlučio promijeniti neke stvari unutar stručnog tima reprezentacije.

“To je odluka Duška Vujoševića. On je ocijenio da mu u ovom trenutku treba malo drugačiji sastav stručnog štaba u odnosu na prethodni. Zbog toga je sada u reprezentaciji jedan od trenera Aleksandar Ćikić, a ne Josip Pandža. Dakle, nije ništa alarmantno, ništa strašno, već jednostavno promjena koja je sasvim normalna i koju je tražio selektor”, ističe Kovačević u izjavi za SCsport.ba.

Sam Pandža ne želi komentarisati novonastalu situaciju, tek poručuje kako Zmajevima želi puno uspjeha u predstojećim kvalifikacijama.

Inače, na užem spisku reprezentacije nalazi se debitant u A timu, dojučerašnji junior Sani Čampara, kao i nekoliko povratnika, poput Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića, Emira Sulejmanovića i Milana Miloševića. Ipak, najviše dilema budi ime Nemanje Gordića, za kojeg niko sa sigurnošću, barem dosad, nije mogao potvrditi da će se odazvati na poziv Vujoševića.

“Mi ga svakako očekujemo na pripremama, na njega se ozbiljno računa, što govori i činjenica da se nalazi na ovoj užoj listi. Generalno, mislim da neće biti odstupanja od samog spiska. To je najbolje što u ovom trenutku imamo. Jedino u slučaju, ne daj Bože, neke povrede može se desiti da naknadno pošaljemo još jedan poziv ili dva. Također, primijetili ste, na spisku nema nijednog naturalizovanog Amerikanca. Mogu reći samo da radimo nešto na tom planu, ali rano je za bilo kakve konkretnije odgovore po ovom pitanju”, istakao je Kovačević.

Podsjećamo, Vujošević je za mečeve protiv Rusije (24. novembra) i Francuske (27. novembra) pozvao sljedeće košarkaše: Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Iberostar Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promitheas Patra), Obrad Tomić (Partizan), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

dusko vujosevicjosip pandzakosarkaska reprezentacija bihsinisa kovacevic
KOMENTARI

KOMENTARI

Olajuwon
Gost

TO je odluka selektora i svakako je treba poštovati,ali smatram da se opet motralo naći mjesta za stručnjaka takve perspektive.Pandža je budućnost naše košarke,još ima i rezultat

Sabit
Gost

Svaka čast Vujoševiću, al mi fakat nije jasno što nema Pandže?
Ovaj Aleksandar Ćikić vodi SKK Student iz BL u drugoj BiH liga – grupa RS.
Jedini zaključak koji se može izvući je taj da je on dobar jaran sa Kovačevićem koji vedri i oblači u lokalnom banjalučkom klubu.
Smiješno. Pandža ima rezultat sa U16, U17 reprezentacijom a isto tako vodi prvoligaša Kakanja, koji je pretprošle sezone namučio Igokeu u finalu za šampiona BiH.
Hmmm…tužno!

wpDiscuz