Sport Centar

Joshua otkrio šta je rekao Kličku u toku borbe

Trenutno najpopularniji bokser svijeta Anthony Joshua osvrnuo se na prošlosedmični meč s Vladimirom Kličkom i opisao što se događalo u ringu tokom velike bitke s legendom.

Joshua otkrio šta je rekao Kličku u toku borbe

Pred 90.000 ljudi na Wembleyju Britanac je u jedanaestoj rundi srušio bivšeg prvaka nakon velikog preokreta. U šestoj rundi Joshua je završio na tlu, ali vratio se na noge i, kako je sam otkrio, s nekoliko riječi promijenio tok borbe. U razgovoru za “Under Armour” otkrio je što je rekao svom rivalu.

“Pričao sam s Kličkom, rekao sam mu da ako me pusti u sljedeću rundu, da ću ga razj..ati!”, a on mi je rekao da će me nokautirati. Ali to je samo razgovor u borbi”, rekao je Joshua koji se od sedme runde vratio u meč i do jedanaeste izmorio Klička, a onda ga aperkatom bacio na pod.

“Znao sam da su te dvije runde ključne, znao sam da je pobjeda bila blizu. Napravio sam korak, bum, bum, bum, bum. Podsvjesno, ne znam odakle je to došlo, samo sam to izbacio i vidio njegovu bradu… Bilo je to nešto kao egzorcizam”.

“Pokušao je sakriti da je uzdrman, mislio sam da je to moja šansa da ga srušim i samo sam pokušao pogoditi svaki udarac, bacio sam se na njega i konačno uspio”, rekao je Joshua.

anthony joshuawladimir klitschko
KOMENTARI

KOMENTARI