Sport Centar

Jordi Bertomeu predsjedniku Budućnosti: Dobrodošli u Euroligu

U utorak je u Barceloni, prilikom susreta sa čelnicima Eurolige, prvi čovjek elitnog takmičenja Jordi Bertomeu pozdravio predsjednika podgoričke Budućnosti Dragana Bokana riječima - Dobro došli u Euroligu.

Jordi Bertomeu predsjedniku Budućnosti: Dobrodošli u Euroligu

U utorak je u Barceloni, prilikom susreta sa čelnicima Eurolige, prvi čovjek elitnog takmičenja Jordi Bertomeu pozdravio predsjednika podgoričke Budućnosti Dragana Bokana riječima – Dobro došli u Euroligu.

“Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što su Euroliga i KK Budućnost danas približili stavove. Čelni ljudi Eurolige na čelu sa Jordijem Bertomeuom su našem timu približili dalje korake, postavili rokove realizacije otklanjanja nedostataka SC Morača. Određen je monitoring tim koji će pratiti realizaciju na mesečnom nivou. Za 15 dana će biti jasno postavljena dinamika kroz plan i program, sa rokom realizacije do kraja avgusta ove godine”, rekao je Dragan Bokan poslije sastanka i nastavio:

“Od ovog trenutka sve zavisi od nas. Moramo pokazati visoki stepen ozbiljnosti u organizaciji kluba, postaviti novi menadžment koji će na dnevnom nivou komunicirati sa predstavnicima Eurolige. Od ključne je važnosti ispoštovati standarde elitnog takmičenja, kada je u pitanju SC Morača. Odlučujuća uloga u tome pripada preduzeću Sportski objekti, gradu Podgorici i Crnoj Gori”.

Košarkaši Budućnosti su pravo učešća u narednoj sezoni Eurolige stekli osvajanjem regionalne ABA lige, pobjedom nad Crvenom zvezdom u finalnoj seriji od 3-1.

Ipak, regionalni mediji su pisali da Budućnost neće moći da učestvuje u elitnom takmičenju jer dvorana “Morača” ne ispunjava uslove, odnosno nema kapacitet od 5.000 mjesta, koliko Euroliga propisuje za klubove. Sada je ostalo da se ispune uslovi.

dragan bokanjordi bertomeukkbuducnost voli
KOMENTARI

KOMENTARI