Sport Centar

Joldić: Primamo previše pogodaka i sigurno da zadnja linija mora imati više koncentracije

Juniori Plavih su u Širokom Brijegu rezultatom 3:3, remizirali sa istoimenim domaćinom, a nakon utakmice svoje viđenje iste iznijeli su trener Omer Joldić te veznjak Semir Dacić.

Joldić: Primamo previše pogodaka i sigurno da zadnja linija mora imati više koncentracije

Trener juniora Željezničara, Omer Joldić, nije krio nezadovoljstvo nakon prosutog vodstva njegove ekipe.

S obzirom na to da smo bili u rezultatskom deficitu, brzo smo se vratili i na poluvremenu imali prednost od 2:1. Utakmicu smo imali pod kontrolom do zadnjih 15, 20 minuta. Čak smo vodili i sa 3:1, dobro smo kontrolisali utakmicu protiv protivnika koji je objektivno slabiji od nas. Jedini način u takvoj igri da primimo gol nam se upravo desio, a to je da zadnja linija napravi kardinalne greške. Ovo je već drugi put da se sa gostovanja vraćamo sa bodom, a gdje smo trebali pobijediti. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, nekoliko igrača na reprezentativnim obavezama, vidjet ćemo u narednom periodu da se malo bolje složimo. Primamo previše pogodaka i sigurno da zadnja linija mora imati više koncentracije. Radit ćemo na tome. Takve greške moramo što prije detektovati i riješiti ih kako bi se mogli nadati šampionskim ambicijama, kazao je Omer Joldić za fkzeljzenicar.ba.

Strijelac i veznjak Plavih, Semir Dacić, također smatra da je Željo bio bolji rival i da je zaslužio tri boda.

Utakmicu nismo dobro otvorili. Primili smo taj prvi gol, brzo smo se vratili i okrenuli utakmicu u našu korist. Dosta vremena smo imali utakmicu u svojim rukama, međutim zadnjih 20 minuta je sve preokrenulo. Nismo bili skoncentrisani u zadnjoj liniji i na kraju je bilo 3:3. Možemo žaliti sa bodovima, rekao je Semir Dacić.

Vrijedi istaći da su pogotke za Željezničar postigli Dacić, Hasanović i Mujarić, dok su za domaćine pogađali Marušić i Ćosić, koji je postigao dva pogotka.

fkzeljeznicarnksirokibrijegomer joldicsemir dacic
KOMENTARI

KOMENTARI