Sport Centar

Joldić: Ekipa mora uživati u ovom meču, mislio sam da ćemo oboriti rekord posjećenosti, ali…

Juniori Željezničara sutra će igrati utakmicu play-offa Omladinske Lige prvaka protiv Atletico Madrida, a danas je održana pres konferencija na Grbavici na kojoj su se obratili trener Omer Joldić i fudbaler Amir Velić.

Joldić: Ekipa mora uživati u ovom meču, mislio sam da ćemo oboriti rekord posjećenosti, ali…

Juniori Željezničara sutra će igrati utakmicu play-offa Omladinske Lige prvaka protiv Atletico Madrida, a danas je održana pres konferencija na Grbavici na kojoj su se obratili treneri Omer Joldić i Senad Žerić i fudbaler Amir Velić.

Željezničar je samo dva treninga odradio u punom sastavu, jer su četiri fudbalera – Denis Džerić, Haris Hajdarević, Anel Šabanadžović i Ajdin Mujagić bili na pripremama s prvim timom u Turskoj.

“Mi smo sa pripremama krenuli 18. decembra. Bili smo u Makarskoj. Prije dva dana su nam se priključili momci koji su bili u Turskoj. Radi se o dobroj ekipi, igraju agresivno. Samo smo dva treninga radili u punom sastavu, ali nema problema. Nadam se da će biti bez padavina. Teren dobro izgleda. Promjena u ekipi nema. Vidjet ćemo kako ćemo se nositi sa njima. Ljudi iz kluba su dali maksimum da nam omuguće sve za pripremu ove utakmice”, rekao je Joldić.

“Iz analize vidjeli smo da oni imaju igrača koji je iz prvog tima. On do sada nije igrao, a nadam se da neće ni sutra. Ekipa ima pritisak, jer je domaći teren. Ne treba da rezultat bude opterećenje. Moraju uživati u fudbalu i tom meču. Ova generacija je zaista kvalitetna. Ne bi da se pogrešno protumači, bilo bi dobro da otvaranje utakmice bude na našoj strani. Domaći teren ne treba da bude razlog za favorizovanje. Mislio sam da ćemo oboriti rekord posjećenosti, ali Krasnodar je, prema analizama, taj koji će biti na vrhu prema posjećenosti. Ekipa Atletico Madrida ima problem u defanzivnom skoku, zato smo vježbali prekide, da iskoristimo njihovu slabost, mada neke stvari koje uigravate se ne odigraju, već se stvar na terenu okrene kontra toga”.

Velić ističe da se respekt prema Jorgandžijama neće osjetiti.

“U ime ekipe mogu reći da respektujemo Atletico Madrid, ali to se neće primjetiti na terenu. Mi ćemo izgoriti da dođemo do pozitivnog rezultata”, istakao je Velić.

Žerić očekuje veliku podršku sa tribina, a podsjetimo, štampano je nešto više od deset hiljada ulaznica.

“Ja garantujem da će momci dati sve od sebe na terenu. Očekujem podršku, jer im to treba i ja sam ponikao u ovom klubu i znam šta znači podrška”, kazao je Žerić.

amir velicdenis zericfkzeljeznicaromer joldic
KOMENTARI

KOMENTARI