Sport Centar

Jesi li za basket: Otvoreno igralište na Ciglanama, naredna destinacija Breka

Potaknimo mlade da se druže i vrijeme provode na vazduhu, geslo je kojim su se vodili veliki zaljubljenici u košarku iz Udruženja građana "Jesi li za basket?", piše akta.ba.

Jesi li za basket: Otvoreno igralište na Ciglanama, naredna destinacija Breka
FOTO: akta.ba

Ovih su dana na korištenje građanima darovali drugo obnovljeno javno košarkaško igralište na Ciglanama u Općini Centar, od ukupno četiri za čiju su obnovu novci skupljeni na Donatorskoj večeri održanoj u maju ove godine.

Iz Udruženja “Jesi li za basket?” su rekli kako projektom obnove košarkaških igrališta u Općini Centar žele mladima omogućiti bolje uvjete za igru, druženje i odrastanje. Na ovom neće stati, naime nakon obnove šest košarkaških igrališta u Općini Centar plan je nastaviti obnovu i u drugim općinama.

U ovoj akciji članovi Udruženja Jesi li za basket? nisu sami, pomoć su pružili mnogobrojni prijatelji koji su i sami zaljubljenici u košarku, među kojima su reprezentativci Bosne i Hercegovine u košarci Amar Gegić i Adin Vrabac, umjetnik i fotograf Tarik Samarah, te firma CAPITALIA koja je istakazala zadovoljstvo učešćem u projektu i mogućnošću da ulaže u djecu.

Nakon otvorenja košarkaškog igrališta na Ciglanama uslijedilo je, šta drugo nego basketanje, a članovi Udruženja “Jesi li za basket?” odlaze u drugi komšiluk, ovaj put na radost mladih u naselju Breka.

jesi li za basket
KOMENTARI

KOMENTARI