Sport Centar

“Jesi li za basket”: Održana donatorska večer, u Skenderiji večeras utakmica veterana

Donatorska večer Udruženja "Jesi li za basket?" održano je sinoć u hotelu "Holiday Inn", pred oko 400 zvanica.

“Jesi li za basket”: Održana donatorska večer, u Skenderiji večeras utakmica veterana
FOTO: S donatorske večeri: Dodijeljene zahvalnice

Tokom večeri članovi Udruženja i bivši istaknuti košarkaši predstavili su projekat čiji je osnovni cilj izgradnja i renoviranje košarkaških igrališta na području Općine Centar sa nadom da će ovaj projekat podržati i druge opštine u Bosni i Hercegovini.

Okupljenim predstavnicima obratio se načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je podržao ovu akciju i pozvao druge svoje kolege da podrže isto. U ime Udruženja projekat su predstavili Zlatko Moratić. predsjednik Udruženja, te istaknuti bh. košarkaški reprezentativac i kapiten bh. reprezentacije Samir Avdić koji je prisutnima predstavio projekat. Predstavnici udruženja podijelili su zahvalnice ljudima koji su podržali ovaj projekat, a nagradu je između ostalih dobio i Alaga Pašić, direktor košarkaške reprezentacije u kolicima Bosne i Hercegovine.

Vrijedi napomenuti da će se utakmica veterana odigrati večeras u 19 sati u dvorani Skenderija, a interesantno je da će i košarkaški reprezentativci BiH u košarci nastupiti na ovom meču. Cjelokupan program vodio je popularni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić, a organizovana je i aukcija na kojoj su se našli dresovi Edina Džeke, Jusufa Nurkića, Mirze Teletovića, Edina Višće, Xavija Hernandeza, Miralema Pjanića, Riada Bajića, dres Red Bull Salzburga, zastava PSG-a i prodata je ilustracija na kojoj se nalazio prvobitni logotip projekta “Jesi li za basket?”.

Cilj ovog izuzetnog projekta je obnova vanjskih košarkaških terena u Sarajevu, te animiranje što većeg broja mladih da što više igraju basket umjesto što borave u zatvorenim prostorima.

Lopta s logom “Jesi li za basket?” prošla je kroz svih 11 osnovnih škola iz Općine Centar, da bi na kraju svog puta završila u maloj sali KSC Skenderija gdje će večeras biti odigrana revijalna košarkaška utakmica na kojoj će nastupiti nekadašnji košarkaši, rekreativci i ljubitelji košarke, te reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše u kolicima. Ovom projektu su podršku dale mnoge javne ličnosti iz sporta i kulture.

jesi li za basket
KOMENTARI

KOMENTARI