Sport Centar

Jedanaesti Sarajevo polumaraton se održava 17. septembra

Jedanaesto izdanje najmasovnijeg sportskog događaja u Bosni i Hercegovini, Sarajevo polumaratona, bit će održano 17. septembra, a start utrke je ispred BBI centra.

Jedanaesti Sarajevo polumaraton se održava 17. septembra

Više od 3.000 učesnika iz 30 zemalja će uz polumaratonsku utrku imati priliku učestvovati i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid's Run utrci dok će uz posebnu podršku američke vlade biti organizovana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom. Prijave i uplate kotizacija za 11. polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 9. septembra.

Direktor Udruženja Marathon Erol Mujanović naglasio je da će Sarajevo i ove godine imati pravi festival trčanja sa više od 3.000 učesnika na ukupno pet utrka.

– Kao i do sada, svaka utrka će imati i društveno odgovorni karakter kako bi se pomoglo onima kojim je pomoć najpotrebnija, a posebno smo sretni što ćemo i ove godine našem gradu donijeti više od 1.000 noćenja čime značajno doprinosimo našoj lokalnoj zajednici i njenom ekonomskom razvoju – istakao je Mujanović.

atletikapolumaratonsarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI