Sport Centar

Javni Servis i BH Telecom ubjedljivi, tijesne pobjede Klasa i Bosnalijeka

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći odigran prvi dio drugog kola SC Business lige.

Javni Servis i BH Telecom ubjedljivi, tijesne pobjede Klasa i Bosnalijeka
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći odigran prvi dio drugog kola SC Business lige.

Bosnalijek je u prvom meču savladao Vodovod i Kanalizaciju, da bi Klas u drugom susretu bio bolji od Pokopa. BH Telecom i Javni Servis BiH su slavili ubjedljive pobjede nad Securitasom, odnosno Telemachom.

Vodovod i Kanalizacija – Bosnalijek 5:6 (Konjhodžić, Hodžić, Komar, Salčin x2 / Hasanović x2, Bekan x3, Kušundžija)

Bosnalijek je odlično otvorio susret, pa preko Hasanovića u 1. minutu dolaze do vodstva od 1:0, da bi u 5. minutu isti igrač uduplao prednost svoje ekipe.

Na odgovor ViK-a se nije puno čekalo, pa su u 6. i 7. minutu preko Salčina i Konjhodžića poravnali rezultat.

Bosnalijek je u posljednjih pet minuta prvog dijela igre bio veoma dominantan, pa sa tri pogotka Bekana dolaze do prednosti od 5:2 sa kojom odlaze na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela igre Bosnalijek dolazi do visokih 6:2, a strijelac pogotka bio je Kušundžija.

Vodovod i Kanalizacija se probudio sredinom poluvremena, te efektnim pogocima Salčina i Komara smanjuju na 6:4.

U 30. minutu Hadžić je sam istrčao pred Mrgudu ali njegov udarac zaustavlja stativa, da bi na odbijenu loptu reagovao Konjhodžić, međutim i njegov udarac je zaustavio okvir gola tako da se rezultat nije mijenjao.

Igrao se 32. minut kada Mašić dubinskom loptom pronalazi Salčina, koji je efektno makazicama pokušao ugroziti Mrgudu, ali njegov udarac odlazi tik iznad gola gostiju.

ViK je u 36. minutu nakon odličnog kontranapada preko Hodžića došao do pogotka, te smo tako ušli u veoma zanimljivu završnicu meča.

Do kraja meča ViK je imao nekoliko kolosalnih prilika za poravnanje, međutim nisu uspjeli te je meč završen pobjedom Bosnalijeka od 6:5.

Vodovod i Kanalizacija: Avdić, Bajraktarević, Hadžić, Kljuno, Čuhara, Mašić As., Mašić Ad., Komar, Kapidžić, Konjhodžić, Pindžo, Babić, Salčin, Rizvanović, Bajrović, Vražalica.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Kovač, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

 

Pokop – Klas 4:5 (Kukić x2, Žiga, Avdagić/Boloban El. x3, Plakalo x2)

Nakon početnog ispitivanja snaga, Klas je krenuo agilnije, a to im se isplatilo u 6. minutu kada preko Eldina Bolobana dolaze do vodstva od 1:0.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po nekoliko prilika, međutim rezultat se nije mijenjao, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednosti Klasa.

Drugo poluvrijeme ponovo otvara Boloban, pogotkom u 22. minutu, da bi samo minut poslije Kukić smanjio prednost da 2:1.

U 26. minutu Boloban stiže do trećeg pogotka na susretu, ali Pokop odmah u narednom napadu preko Žige smanjuje prednost, te ponovo susret vraćaju u rezultatsku neizvjestnost.

Klas je sredinom poluvremena sa dva pogotka Plakala došao do vodstva od 5:2, te su tako nagovjestili da će u ovom meču doći do trijumfa.

Smanjenje prednosti u 37. minutu Pokopu donosi Kukić i tako ostavlja minimalne šanse njegovoj ekipi da dođe do pozitivnog rezultata na ovom meču, da bi u 38. minutu Avdagić smanjio na 5:4, te se ovim rezultatom završio meč.

Pokop: Bihorac, Šarić, Čavčić, Žiga, Kosovac, Jurić, Pleh, Raščić, Kukić, Avdagić, Korda, Sinanović.

Klas: Vrtić, Hrvić, Kadušić, Boloban El., Boloban F., Boloban Ed., Plakalo, Kapo, Bisić, Čavčić, Ćurevac, Kurić, Alić, Dovadžija, Muminhodžić, Ramić, Sultanić.

 

Securitas – BH Telecom 1:5 (Dagić / Čardaklija x2, Tipura, Karić, Borovina)

BH Telecom je odlično ušao u meč, a nakon odsustva u dijelu prošle sezone zbog povrede, Čardaklija je večeras pokazao da je to prošlost, te da se vratio u željenu formu, pa je tako u 7. minutu zatresao mrežu Buljugije za vodstvo od 1:0.

Do kraja poluvremena pogađali su Tipura i Karić, pa je momčad BH Telecoma na odmor otišla sa visokih 3:0.

U drugom poluvremenu Dagić domaće vraća u meč, te smanjuje na 3:1.

Ipak Securitas nije imao dovoljno snage da dođe do pozitivnog rezultata, a Telecom je preko Borovine i Čardaklije stigao do pobjede od 5:1.

Securitas: Buljugija, Begić, Sibalo, Pašić, Čolić, Dagić, Hrvat, Bunar, Šoljić, Hadžić.

BH Telecom: Žigović, Lindov, Avdić, Borovina A., Tipura, Suljević, Karić, Granilo, Junuzović, Borovina D., Jurković.

 

Javni Servis BiH – Telemach 6:3 (Ljuca x3, Koprivica, Pamuk A., Karaman / Hodžić, Lemezan, Rakanović)

Telemach se na početku meča nametnuo kao favorit, međutim u 7. minutu Karaman je nakon kontranapada pogodio za vodstvo domaćih i tako iznenadio goste, a Javni Servis doveo do prednosti od 1:0.

Do kraja prvog dijela igre Telemach je uspio poravnati rezultat preko Lemezana, pa se na odmor otišlo sa 1:1 an semaforu.

Na otvaranju drugog dijela igre Ljuca je pogodio za novo vodstvo Javnog Servisa, međutim odmah u narednom napadu Hodžić je poravnao na 2:2, da bi tri minute poslije Rakanović donio perokret i vodstvo Telemacha od 3:2.

Telemach je imao prednost sve do 37. minuta kada Pamuk donosi novo poravnanje na meču, da bi u posljednjim minutama Koprivica i Ljuca u dva navrata, donijeli Javnom Servisu BiH vrijednu pobjedu od 6:3.

Javni Servis BiH: Pamuk S., Tešanović, Koprivica, Otović, Pamuk A., Varnica, Ljuca, Lefko, Kuljanin O., Karaman, Holjan, Bašić, Pazelja, Kuljanin M., Paovac.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović.

Na večerašnjim mečevima pravdu su dijelili Amir Omerbašić i Almedin Berilo.

drugo kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI