Sport Centar

Javni servis BiH slavio u golijadi protiv FDS-a, prvi poraz u sezoni za Top Shop

U dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrane još četiri utakmice četvrtog kola SC Business lige.

Javni servis BiH slavio u golijadi protiv FDS-a, prvi poraz u sezoni za Top Shop

Addiko Bank – Tržnice Sarajevo 3:2 (Kovačević x2, Lalović / Junuzović, Sarvan)

Početak susreta je obilježila odlična igra obje ekipe, ali Tržnice su se bolje snašle i preko Junuzovića stižu do vodstva. Njihovo slavlje nije dugo trajalo, te je samo minut poslije Kovačević pogodio za poravnanje, pa se sa rezultatom od 1:1 otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli toliko lijepu igru, ali uprkos tome vidjeli smo dva pogotka.

Tržnice su preko Sarvana po drugi put stigle do vodstva, da bi golman domaćih, Lalović, svojoj ekipi donio novo poravnanje.

U posljednjoj minuti susreta, Kovačević je zabio drugi pogotak na meču i Addiko Banci donio pobjedu od 3:2.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

TVSA – BH Telecom 1:0 (Krivošija)

Prvo poluvrijeme susreta je proteklo u veoma čvrstoj igri obje ekipe, gdje su domaći preko Šabete i Hadžića probali ugroziti Žigovića, međutim bili su neprecizni. Sa druge strane Čardaklija i Junuzović su imali odlične prilike, ali realizacija je i u njihovom slučaju zakazala.

U drugom poluvremenu obje ekipe su igrale veoma mudro, a bolje koncentrisani su bili Kantonalci i preko Krivošije stigli do trijumfa od 1:0.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

BH Telecom: Žigovic, Lindov, Granilo, Musić, Avdić, Junuzović, Borovina, Tipura, Čardaklija, Karić, Suljević.

Domovi Zdravlja KS – Top Shop 4:1 (Salić x2, Šahmanija x2/ Bećar)

Iako je Top Shop bio favorit pred ovaj susret, ali društvo pod vodstvom Selmanovića sa klupe je iznenadili protivnike, pa su preko Salića stigli do vodstva. U nastavku su se domaći orijentisali na čuvanje rezultata, i tako omogućili gostima da imaju mnogo više loptu u posjedu, a oni su to iskoristili preko Bećara, pa se na odmor otišlo sa 1:1.

Domovi su u nastavku krenuli ofanzivno pa je u 25. minutu Salić zatresao stativu Fejzagićevog gola. Do kraja susreta Domovi su stigli do visoke pobjede. Prvo je Salić pogodio za novo vodstvo, da bi Šahmanija sa dva pogotka donio pobjedu od 4:1 u korisd domaćih.

Domovi Zdravlja Kantona Sarajevo: Selmanović, Remić, Čelik, Hodžić, Smajić, Šahmanija, Fazlić, Kaliman, Bubalo, Sućeska, Salić, Hodžić, Čeklica.

Top Shop: Duranović, Fejzagić, Pašović, Bihorac, Zahirović, Piplica, Malokas, Kovač, Pašić, Bećar, Mutić, Begić, Mujanović, Mustafaj, Hadrović, Muslim, Smajlović, Hajdar

Javni Servis BiH – FDS 7:5 (Ljuca x5, Holjan, Moćević / Imamović x4, Kadrić)

Prvo poluvrijeme je donijelo mnogo uzbuđenja. Javni Servis je prvo stigao do vodstva preko Moćevića, da bi FDS u samo nekoliko minuta sa dva gola Imamovića preokrenuo na 2:1.

Nakon primljenog pogotka na scenu je stupio Ljuca, pa sa het-trickom u samo šest minuta domaće dovodi do vodstva od 4:2, te se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

Na početku drugog poluvremena, Imamović je postigao treći gol za svoju ekipu i tako napravio odličan uvod u drugi dio igre. Na odgovor se nije dugo čekalo, pa je samo dvije minute poslije Holjan zatresao mrežu FDS-a i Javni Servis ponovo doveo na plus dva.

U 30. minutu dva brza gola FDS-a, a strijelci su bili Kadrić i ponovo Imamović, te se sa rezultatom 5:5 ušlo u završnicu meča.

Do kraja meča Ljuca je dao još dva gola i tako Javnom Servisu donio pobjedu od 7:5.

Javni Servis BiH: Delić, Isen, Holjan, Pamuk, Karaman, Baždarević, Pazalja, Močević, Babić, Džanković, Crepulja, Nurković, Vila, Tači.

FDS: Piragić, Rovčanin, Hajdarević, Kadrić, Imamović, Hasanspahić, Hadžić, Aljukić.

business ligascbusiness liga
KOMENTARI

KOMENTARI

Alice Kavanaugh
Gost

Dobivam dobru plaću od kuće 1900-3800 / Dollers tjedan, što je nevjerojatno, prije godinu dana bio sam bez posla u strašnom gospodarstvu. Svima sam zahvalio Bogu, blagoslovljen ovim uputama, a sada mi je dužnost platiti naprijed i podijeliti ga sa Svatkko.

Evo što sam započeo … >>>>>>>>>>>>>  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz