Sport Centar

Japanac dobio wild-card za najveći turnir u BiH, mjesto i za jednog bh. tenisera

Organizacioni odbor ATP Challenger turnira u Banjoj Luci saopštio je imena dobitnika "wild carda", specijalne pozivnice organizatora.

Japanac dobio wild-card za najveći turnir u BiH, mjesto i za jednog bh. tenisera
FOTO: FOTO: Mondo.ba

Riječ je o četvorici igrača, a to su Tomislav Brkić (Bosna i Hercegovina), Nino Serdarušić (Hrvatska), Momir Kecmanović (Srbija) i Kento Tagashira (Japan).

“Kada su u pitanju pozivnice koje smo dodijelili potrudili smo se da ’pokrijemo’ region i veliko nam je zadovoljstvo što će na našem turniru igrati Miomir Kecmanović iz Srbije, inače jedan od najboljih juniora svijeta, a trenutno je 314 teniser na ATP listi. On je igrač koji ima veliku perspektivu i nadam se da će upravo naš turnir pamtiti kao takmičenje sa kojeg je krenuo ka svjetskom vrhu”, rekla je direktor ATP Čelendžera „Banjaluka 2017“ Lana Polovi.ć.

“I ove godine imaćemo u turniru igrača iz Bosne i Hercegovine, Dejvis kup reprezentativca Tomislava Brkića. Tu su još Nino Serdarušić iz Hrvatske kao i Kento Tahašira koji nam dolazi iz dalekog Japana. Trener Tagašire je bivši hrvatski teniser Roko Karanušić koji je takođe svojevremeno nastupao u Banjaluci“, dodala je Popovićeva.

Prvi nosilac turnira je Cedrik-Marcel Stebe, teniser koji je na US Openu izbacio Aldina Šetkića i Mirzu Bašića, a onda ga je izbacio Damir Džumhur. Turnir počinje 11. septembra.

atpchallenger banja lukatomislav brkic
KOMENTARI

KOMENTARI