Sport Centar

Janjoš: Željezničar igra tvrdo, daje malo golova i imaju svoj cilj

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš na pres konferenciji pred meč sa Željezničarom istakao je da će njegova ekipa dati svoj maksimum u meču protiv gradskog rivala i da će pokušati osvojiti titulu dok god za to ima matematičke šanse.

Janjoš: Željezničar igra tvrdo, daje malo golova i imaju svoj cilj

On kaže kako za ovakav meč uopšte ne treba poseban motiv jer se radi o derbiju, te da se malo plaši umora svojih igrača.

“Za ovu utakmicu će biti posebni motivi, jer ovo je derbi. Čovjek koji nije učestvovao u ovakvoj je utakmici je definitivno hendikepiran. Imali smo zahtjevnu sedmicu iza sebe. Moram čestitati momcima na sjajnoj prezentaciji fudbala u Širokom Brijegu. Ostavilo je to sve traga na nama. Objektivno, zaslužili smo trofej, iako ne kažem da je Široki nezasluženo osvojio. Jučer smo došli kući u tri sata i to nam malo predstavlja problem. Malo se plašimo umora nakon svega.”

Nakon toga, kaže kako vjeruje u svoju ekipi, te da očekuje fer i sportski derbi.

“Sve se odigralo jako brzo. To je bilo jučer i preksinoć. Povratnu informaciju od igrača ćemo dobiti na utakmici. Pokušat ćemo sve da se ekipa na vrati na normalan kolosijek. Da igrači prihvate da je ovo fudbal, da imamo okruženje kakvo imamo. Ovo nam treba biti dodatni motiv da damo više nego što možemo. Uvjeren sam i nadam se najboljem. Vidjeli ste u Širokom Brijegu da ova ekipa može da igra i da je kvalitetna. Nadam se da će sve proteći fer i sportski. Da možemo pričati o fudbalu, a ne o ostalim stvarima. Moramo učiniti dodatni napor da idemo u tom smjeru.”

Nakon toga, osvrnuo se na igru Željezničara za koju je rekao da igra tvrdo i da daju malo golova.

“Željezničar je ekipa koja igra tvrdo, koja daje malo golova, ali to je ekipa koja zna šta hoće. Imaju cilj i idu ka njemu. Bit će zahtjevna utakmica. Ovo je utakmica u kojoj će Sarajevo učiniti sve da dobije tri boda. Vjerujem da ćemo dati zadnji atom snage. Matematički možemo biti prvi, sve dok postoje šanse, naša je sportska obaveza da pokušamo. Ipak, život teče dalje i ako ne uspijemo.”

Za kraj, rekao je da ne zna ko će zamijeniti Crnkića koji je uz Rustemovića napustio grad.

“Ne znam ko će zamijeniti Crnkića. On je drugi strijelac ekipe koji je u odličnoj formi. Imamo još vremena da odredimo ko će igrati.”

fksarajevofkzeljeznicarmehmed janjos
KOMENTARI

KOMENTARI