Sport Centar

Jamak za SC: Mislim da neću biti spreman za uzvratnu utakmicu, imamo šanse za prolaz

Zrinjski je sinoć u Mostaru poražen od ekipe Maribora, a jedna od najvećih uzdanica Blaža Sliškovića, Nermin Jamak se dan prije ovog meča povrijedio i zbog ove povrede nije nastupio u ovom duelu.

Jamak za SC: Mislim da neću biti spreman za uzvratnu utakmicu, imamo šanse za prolaz
FOTO: bljesak.info

Nermin je za SCsport.ba objasnio o kakvoj se povredi radi, te da li će u narednom duelu sa Mariborom istrčati na teren zajedno sa svojim saigračima.

”Na treningu pred utakmicu sam povrijedio mišić, trenutno primam terapije, ali mislim da neću moći nastupati u uzvratnoj utakmici sa Mariborom.”

Jamak ističe da je Zrinjski u sinoćnjem duelu bio bolja ekipa na terenu, ali Plemićima je nedostajalo sreće da izbore povoljniji rezultat pred uzvrat u Sloveniji.

”Svi su mogli vidjeti da smo bili bolji na terenu, diktirali smo i kontrolisali utakmicu. Penal koji smo promašili je mogao puno toga promijeniti, a kazna za promašaj nam je stigla u najgorem mogućem momentu, tj. pred sami kraj poluvremena”, rekao je Nermin i dodao:

”U drugom poluvremenu smo opet bili bolja ekipa, a to sm okrunisali pogotkom pred istek regularnog toka utakmice. Međutim, neshvatljiv pad koncentracije dovodi do nesmotrenih reakcija, kakva je i ona nakon koje je dosuđen penal za Maribor. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i pokazali da se može nositi sa Mariborom, i mislim da imamo šansu za prolaz u narednoj utakmici.”

hskzrinjskiliga prvaknermin jamaknkmaribor
KOMENTARI

KOMENTARI