Sport Centar

Jagodić: Moramo osvojiti tri boda, a kada se nešto mora to predstavlja opterećenje igračima

U subotu, 13. maja FK Sloboda Tuzla na Stadionu Tušanj dočekat će ekipu Radnika iz Bijeljine, direktnog konkurenta za četvrtu poziciju BH Telecom Premijer lige koje potencijalno vodi u evropska klupska takmičenja, piše fksloboda.ba.

Jagodić: Moramo osvojiti tri boda, a kada se nešto mora to predstavlja opterećenje igračima

Nakon sedam odigranih kola Sloboda i Radnik sa 40 bodova dijele četvrtu poziciju na tabeli, a eventualnom pobjedom u subotu protiv Radnika koji je ostao bez trenera, Nebojše Miloševića, crveno-crni bi napravili ogroman korak u borbi za Evropu.

Fudbaleri Slobode započeli su pripreme i trenažni proces za utakmicu osmog kola Lige za prvaka, a tokom današnjeg treninga razgovarali smo sa kapitenom ekipe, Amerom Ordagićem i šefom stručnog štaba, Vladom Jagodićem.

“Spremamo se za direktan okršaj sa Radnikom i to je sigurno najvažnija utakmica u sezoni. Ne ovisimo o drugim rezultatima i subotu pobjedom možemo pokazati da smo trenutno bolja ekipa i da ostanemo na četvrtom mjestu pred utakmicu sa Krupom”, govori Ordagić.

Trener Jagodić od utakmice protiv Radnika ima velika očekivanja, posebno jer njegovi fudbaleri imaju priliku pokazati da znaju igrati pod opterećenjem.

“Ulazimo u posljednih 180 minuta i nemamo mnogo vremena da ispunimo svoj drugi cilj, a to je četvrta pozicija i ja od toga ne bježim jer mi to zaslužujemo. Očekujem utakmicu u kojoj mi na domaćem terenu moramo zabilježiti tri boda, a kada se nešto mora predstavlja jedno opterećenje sa kojima se igrači moraju nosti i gdje će pokazati koliko mogu ili ne mogu”, rekao je Jagodić.

Opširniji razgovor sa kapitenom Slobode i šefom stručnog štaba za zvaničnu stranicu tuzlanskog kluba možete pogledati u video prilogu.

amer ordagicfkslobodavlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI

malinjak zasijan
Gost

sisaj vlado

wpDiscuz