Sport Centar

Jagodić: I dalje nismo kompletni, ali želimo preuzeti lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH

"Zbog kadrovskih problema, u nekoliko posljednjih utakmica nismo igrali na željenom nivou, ali smo pobjeđivali. Nismo kompletni ni pred ogled s Rudarom, međutim razmišljamo samo o osvajanju tri boda. Uz podršku naših navijača, nastojat ćemo sutra preuzeti lidersku poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH!, istakao je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlado Jagodić u najavi utakmice šestog kola Prve lige FBiH s Rudarom iz Kaknja.

Jagodić: I dalje nismo kompletni, ali želimo preuzeti lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH

“Zbog kadrovskih problema, u nekoliko posljednjih utakmica nismo igrali na željenom nivou, ali smo pobjeđivali. Nismo kompletni ni pred ogled s Rudarom, međutim razmišljamo samo o osvajanju tri boda. Uz podršku naših navijača, nastojat ćemo sutra preuzeti lidersku poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH”, istakao je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo Vlado Jagodić u najavi utakmice šestog kola Prve lige FBiH s Rudarom iz Kaknja.

Bihaćki „crveno-bijeli“ trenutno su na diobi prvog mjesta s Orašjem. U dosadašnjem dijelu takmičenja osvojili su 12 bodova, uz učinak od četiri pobjede i jednog poraza. Sutrašnji rival je do sada skupio pet bodova manje.

– Naša defanzivna linija je u četiri utakmice sačuvala vlastitu mrežu. Nažalost, bilo je dosta oscilacija kod igrača u veznom redu, a ni napadači još nisu na svom maksimumu. Protiv Rudara očekujem upravo njihovo maksimalno zalaganje, jer Rovčanin, Galin, Samardžić, Jašarević i Zečević sigurno posjeduju zavidnu kvalitetu – dodao je Jagodić.

Jedan od članova navalnog reda Damir Rovčanin potvrdio je kako su u svlačionici svi zadovoljniji rezultatima, nego igrama u posljednjim mečevima.

– Znamo da možemo mnogo više, od ovoga što smo pokazali do sada. Ipak, s obzirom na to da smo trenutno na diobi prvog mjesta, nemamo razloga da ne budemo optimistični. Igrat ćemo sve bolje, a nadam se da ćemo to već demonstrirati protiv naših sportskih prijatelja iz Kaknja. Respektujemo ekipu Rudara, no učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Bihaću – rekao je Rovčanin.

Ogled šestog kola Prve lige Federacije BiH između Jedinstva i kakanjskog Rudara igra se sutra na stadionu “Podno borića” od 16 sati i 30 minuta.

nkjedinstvovlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI