Sport Centar

J Academy spremna za debi u Business ligi: Kupio sam tene koje češće dodaju, nego što šutiraju

Ove sezone debitant u Business ligi je i ekipa J Academy, što je zapravo skraćenica od Juventus Akademije Bosne i Hercegovine.

J Academy spremna za debi u Business ligi: Kupio sam tene koje češće dodaju, nego što šutiraju

Međutim, debitant će u svojim redovima imati i igrača koji je učestvovao svih osam sezona u takmičenju i najbolji je strijelac Business lige svih vremena sa datih više od 220 pogodaka.
Nakon razlaza sa Oslobođenjem, Jasmin Ligata, koji je u prošloj sezoni postigao rekordna 44 pogotka i osvojio nagradu za najboljeg strijelca lige, „skrasio“ se u Juventus Akademiji, a naredna sezona će pokazati da li će on biti Paolo Dybala svoje ekipe, ili će ta uloga pripasti nekome drugom. Anes Memić, Ervin Omerović, Namik Salkić, Adnan Nekić, te Minel Sinković, Dino Prljača i Elvis Bečirević, predstavljat će ove sezone Staru damu na terenima Business lige.

”U prošloj sezoni, igrajuči za Amadeus/Oslobođenje, ostvario sam svoj dugogoidišnji cilj i osvojio naslov najboljeg strijelca. Dugo godina sam gledao u leđa džafama, krkama i nekim drugim vrhunskim igračima malog fudbala, ali u protekloj sezoni, zahvaljujući asistencijama Ražanice, Prljače, Avdibegovića, Sinkovića, Dizdarevića, Meleza i Mikovića, uspio sam ponijeti epitet najboljeg, koji mi je često znao izmaći. U narednoj sezoni ne očekujem da ponovim isti uspjeh, s obzirom na to da sam kupio tene koje češće dodaju, nego što šutiraju, kako bi ostalima pokazao kako mogu asistirati, ako baš nemam nekog drugog izbora. Radujem se novoj sezoni i igranju sa sjajnim momcima iz Juventus akademije, a što se tiče mog favorita, kao i prethodnih godina, to je BH pošta, koja je jednostavno najbolja kada je to najpotrebnije. Međutim, daleko od toga da će joj biti lako, jer su oni svake sezone sve stariji, a dolaze neke nove generacije, željne trofeja”, kaže Ligata i koristi priliku da se zahvali svim onima koji su ga protekle sezone „udarali“, „gurali“, „prijetili“ i onemogućavali u nakanama da postane najbolji strijelac.
”U osam sezona Business lige, svaki put sam postizao 20 + pogodaka, pa čak i u ekipi sa Mirzom Kolarom, tako da ove sezone očekujem isto, kako bih pomogao svojoj ekipi da se odmogne barem play-offa, a poslije će sve zavisiti od raspoloženja. Uglavnom, slijedi spektakl, a ko preživi, radovat će se”, kaže Ligata.

Juventus Akademija u Bosni i Hercegovini je osnovana 2016. godine. Nakon održana dva Juventus kampa u Sarajevu došlo se na ideju da se pokrene i Juventus Akademija u Sarajevu. Akademija traje tokom čitave godine uz pauze za vrijeme zimskog i ljetnog školskog raspusta. Juventus Akademiju pohađaju djeca uzrasta od 5-15 godina. Treninzi se održavaju 3 puta sedmično. Dječaci godišta 2006-2010 se takmiče u Nogometnoj ligi Kantona Sarajevo, kao i u Sunnyland mini ligi.

Treninzi se održavaju u sklopu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (Ilidža) koji posjeduje sve neophodne uslove za održavanje kvalitetnih treninga. U zimskom periodu treninzi se održavaju u sportskoj sali koja se nalazi u sklopu hotela Malak Regency na Ilidži.
Svaka uzrasna kategorija ima svog trenera. Sa djecom rade licencirani treneri i magistri Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, koji su prošli obuku u Torinu. Tu su i treneri iz Torina koji redovno posjećuju Juventus Akademiju u Sarajevu, prate rad trenera, i razvoj dječaka. Treneri rade po Juventusovom programu i metodologiji. Takav način rada se koristi u omladinskoj školi Juventusa u Torinu, kao i u Juventus Akademijama širom svijeta.

Djeca imaju priliku da iskuse Juventus atmosferu, posjete Torino, učestvuju na Juventus Academy World cup-u (takmičenje svih Juventus Akademija iz čitavog svijeta) koji se održava u Torinu.
Moto Juventus Akademije u Bosni i Hercegovini jeste: „ODGAJAMO LJUDE PA TEK ONDA FUDBALERE“
Više informacija o radu Juventus Akademije u Bosni i Hercegovini možete naći na oficijelnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/juventusacademybih/, kao i upitom na e-mail adresu: sarajevo@juventus-academy.com, ili pozivom na broj telefona: +387 60 341 9454 (GSM, Viber, WhatsApp).

 

businessligaj academyjasmin ligatajuventus
KOMENTARI

KOMENTARI