Sport Centar

Izbor selektora: Stručna komisija pojačana bivšim fudbalerom Željezničara pregovara sa Terimom

Članovi Komisije za imenovanje selektora fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine Kajtaz i Misimović, uz pomoć Hodžića, velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Terima u Galatasarayu, pokušat će uvjeriti turskog stručnjaka da preuzme kormilo bh. nacionalnog tima.

Izbor selektora: Stručna komisija pojačana bivšim fudbalerom Željezničara pregovara sa Terimom

Delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u sastavu Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz, pojačana gostom Tarikom Hodžićem sutra naveče u Istanbulu održat će sastanak s Fatihom Terimom, slavnim turskim trenerom.

 

“Pričali smo i idemo na sastanak. Razgovarao sam s njim na molbu N/FS BiH i rekao je da dođemo na pregovore. To je sve što u ovom trenutku mogu reći”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Hodžić, a na pitanje kolike su šanse da Terim postane selektor BiH, odgovorio je:

“Postoji mogućnost, ali u ovom momentu nije moguće reći kolike su šanse. Idemo razgovarati i vidjeti kakva je situacija. Da se razumijemo, finansijski naš Savez ne može platiti trenera svjetskog kalibra kakav je Fatih, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može biti motiv da prihvati posao i odvede BiH na EURO 2020. Dakle, sve će se znati nakon sutrašnjeg sastanka”.

Hodžić smatra da je Terim trener koji bi napravio odlične rezultate s reprezentacijom BiH.

“Posjeduje znanje, karizmu i izuzetan autoritet što je od vitalnog značaja za reprezentaciju BiH. Uvjeren sam da bi posložio stvari i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bh. fudbal”, rekao je Hodžić.

Na prijedlog Komisije, članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici koja će biti zakazana, najvjerovatnije, 21. decembra birat će selektora fudbalske reprezentacije BiH. Do sada kao glavni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, nakon odustajanja Mehe Kodre, spominjani su Robert Prosinečki i Amar Osim.

fatih terimnfsbihreprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Odlican izbor ali...
Gost

ODLICAN IZBOR sigurno!
On ZNA i UMIJE “zvjezde”spustiti na”na zemlju”…Kod njega bi i Dzeko odletio na klupu ako bi igrao kako igra zadnjih dva mjeseca…Ali, hoce li biti problem za nebosnjake sto je-Turcin??Posto oni gledaju sve a samo ne kvalitet..i dobrobit necega sto je bosanskohercegovacko…..u svemu

Dario
Gost

Odlican izbor?Lik koji se tuče po restoranima,igraće zove kurvin sinovima itd.
Još ne poznaje naš jezik.Neko onda bude Amar Osim.

wpDiscuz