Sport Centar

Izbor selektora: Da li će se Safet Sušić odazvati na poziv Odbora za posredovanje NSBiH?

Nogometna reprezentacija BiH u narednih dvadesetak dana trebala bi dobiti novog selektora, mada su članovi Izvršnog odbora NSBiH ostavili i blijedi tračak nade da bi aktuelnom šefu stručnog štaba Zmajeva Mehmedu Baždareviću mogao biti ponuđen novi ugovor.

Izbor selektora: Da li će se Safet Sušić odazvati na poziv Odbora za posredovanje NSBiH?

Na jučerašnji sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH zadužen je Odbor za posredovanje, koji čine Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz te savjetnik IO NSBiH Zvjezdan Misimović, da do 1. novembra utvrde i definišu prijedlog za novog selektora, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na daljnje razmatranje i odlučivanje.

Naredna sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 10. novembar i planirano je da tada dobijemo novog selektora. Da, novog, jer šanse da Baždarević ostane na klupi selekcije BiH su zaista minimalne, iako generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković nije želio precizno rastumačiti kakav je trenutno Mešin status.

“Niko nije rekao da Mehmed Baždarević ne može ponovo biti selektor, ali isto tako nije rečeno ni da će biti”, ponudio je sokratovski odgovor Baković na pitanje šta tačno znači to što Baždareviću nije ponuđen novi ugovor.

No, nije ni morao biti konkretan. Meša je bivši, njegov kredit je potrošen neuspjehom u kvalifikacijama za SP, vrapci na grani to znaju. Ostaje pitanje ko će biti novi selektor i kakva se sada procedura očekuje.

 

Vremena je malo, rok za dostavu prijedloga je do 1. novembra, a dotad će Osim, Bajević, Kajtaz i Misimović obaviti razgovore s najozbiljnijim kandidatima. U ovom trenutku, to su, isključivo, Meho Kodro i Amar Osim. Jedno vrijeme u opticaju je bilo i ime Roberta Prosinečkog, ali vjerovatno će biti prekriženo s obzirom da Veliki Žuti ima primamljivije opcije u ponudama Slovenije i turskog Trabzonspora.

“Pred nama je delikatna odluka i ne smijemo se zalijetati. Sjest ćemo i razmisliti, sačekat Duška Bajevića da se sa njim posavjetujemo, volio bih i da Safet Sušić dođe da čujemo šta stručno misli o svakom kandidatu”, kazao je jučer Ivica Osim.

Da li će Sušić zaista biti uključen u razgovore o kandidatima? Teško. Vremena je malo, a Pape ionako ima dovoljno obaveza u svom klubu, Alanyasporu, stoga će selektora, sasvim izvjesno, predložiti gore navedeni poker imena. Srećom, nećemo morati dugo čekati da čujemo šta su zaključili i koga su označili kao kandidata broj jedan, kojeg bi Izvršni odbor NSBiH samo trebao potvrditi kao novog šefa stručnog štaba A reprezentacije. Do 1. novembra su manje od dvije sedmice…

amar osimfudbalska reprezentacija bihivica osimmehmed bazdarevicmeho kodrosafet susic
KOMENTARI

KOMENTARI

Flimbo
Gost

Svaka čast Kodri,bio je majstopr kao fudbaler, ali ako se već priča svela na njega i Amara onda ne bi trebalo biti dileme…Ne navijam za Želju,ali mislim da je vrijeme da se konačno ukaže prilika nekome ko je osbvajao trofeje u bh.prvenstvu

struja
Gost

Nema nista bez dobro placenog selektora i dobre premije fudbalerima.Patriotizam i ljubav je samo dododatni stimulans.Vaha je trener koji ima iza sebe rezultate i treba ga platit.Smanjiti troskove administracije i eto love a fudbaleri ce se zalagat onoliko koliko budu placeni tacka .Nista bez love…….!

Susic ne
Gost

Joj nece valjda Susica za kandidata pa taj je i upropastio reprenzitaciju, i ono sto je Ciro stvorio on je odveo na svjetsko prvenstvo nema on nikakvih zasluga

wpDiscuz