Sport Centar

Izbor najboljeg sportiste BiH: Mara Lakić Brčaninović predsjednica žirija

Mara Lakić Brčaninović, jedna od najboljih košarkašica BiH, Evrope i svijeta svih vremena, biće predsjednica žirija 17. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina“ i Radio-televizije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izbor najboljeg sportiste BiH: Mara Lakić Brčaninović predsjednica žirija

Legendarna košarkašica, a potom i istaknuta trenerica i selektorica reprezentacije BiH, svojim bogatim sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem daće dodatni pečat manifestaciji koja već skoro dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje pojedince, sportske kolektive i organizacije iz svih krajeva BiH.

Žiri će održati četiri sjednice, a prva je zakazana za 1. novembar u Sarajevu u zgradi RTV doma. Zatim slijede sjednice u Mostaru 8. novembra, u Banjoj Luci 17. novembra i posljednja četvrta, koja će biti održana na dan manifestacije 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu.

Kao i svih ranijih godina partner prestižne manifestacije je krovna bh. sportska institucija – Olimpijski komitet BiH. Podršku ovom projektu daje i Predsjedništvo BiH kao tradicionalni pokrovitelj.

“Drago mi je i osjećam zadovoljstvo i odgovornost biti na čelu žirija ove manifestacije. Imena nagrađenih u prethodnim godinama pokazatelj su da je žiri uvijek prepoznao najbolje, a na meni i kolegama je obaveza da i ove godine posao odradimo profesionalno i bez greške“, rekla je Lakić Brčaninović.

Funkcije predsjednika do sada su obavljali: Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić – Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović i Žarko Varajić.

mara lakic-brcaninovic
KOMENTARI

KOMENTARI